Overslaan en naar de inhoud gaan

NS-topman Huges wist van omkoping Veolia-directeur

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 16:27

De vrijdag ontslagen NS-topman Timo Huges wist van de omkoping van de Limburgse Veoliadirecteur René de Beer.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat de NS binnenkort naar buiten brengt, melden Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Op straat gezet
Huges beweerde eerder nog dat hij niet betrokken was bij het via een schijnconstructie inhuren van de Veolia-directeur. De Raad van Commissarissen van NS heeft Huges zonder vertrekvergoeding op straat gezet. Ook directeur Jef Hoogesteder van dochteronderneming Abellio is op non actief gezet.

Op het matje
Huges moest vrijdag op het matje komen bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Die wilde tekst en uitleg van de NS-top over de gang van zaken in Limburg. Na afloop van de bijeenkomst stuurde de NS een persbericht de wereld in. Daarin stelt de vervoerder dat Huges 'onjuiste en onvolledige verklaringen' heeft afgelegd in het onderzoek naar de aanbestedingsfraude.

Lees ook: Limburgs OV-schandaal kost NS-topman Timo Huges de kop

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

'Qbuzz moest aanbestedingsfraude verzwijgen van NS'
OV-schandaal: lot NS-directeur Huges nog dagen ongewis
OV-schandaal: NS-top op het matje bij Dijsselbloem
Limburgs OV-schandaal kost NS-topman Timo Huges de kop
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen