Overslaan en naar de inhoud gaan

NS naar rechter om miljoenenboete ov-aanbesteding

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 13:23

De Nederlandse Spoorwegen (NS) stappen naar de rechter om de boete van bijna 41 miljoen euro voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg van tafel te krijgen.

Het vervoersbedrijf kreeg die boete vorig jaar van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Overeind gehouden
De NS tekende eerder bezwaar aan tegen de boete, maar de ACM heeft besloten deze overeind te houden en alleen de motivering wat te verduidelijken. Het spoorbedrijf kreeg de boete voor misbruik van zijn economische machtspositie bij de aanbesteding.

Lees ook: Miljoenenboete voor NS wegens fraude aanbesteding Limburg

In eerste instantie won NS-dochter Abellio/Qbuzz de concessie, maar omdat er fraude gepleegd zou zijn, ging de aanbesteding naar Arriva.

Heroverweging
"Ook na heroverweging is de ACM van oordeel dat NS misbruik heeft gemaakt van haar economische machtspositie", aldus de waakhond over de beslissing de bezwaren van de NS naast zich neer te leggen. Het vervoersbedrijf hoopt dat de rechter de hele boete doorstreept. "Wij zijn het oneens met het oordeel en de onderbouwing ervan", aldus een woordvoerder.

Lees ook: Verdachten in groot Limburgs OV-schandaal vrijgesproken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen