Overslaan en naar de inhoud gaan

NS naar rechter om miljoenenboete ov-aanbesteding

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 13:23

De Nederlandse Spoorwegen (NS) stappen naar de rechter om de boete van bijna 41 miljoen euro voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg van tafel te krijgen.

Het vervoersbedrijf kreeg die boete vorig jaar van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Overeind gehouden
De NS tekende eerder bezwaar aan tegen de boete, maar de ACM heeft besloten deze overeind te houden en alleen de motivering wat te verduidelijken. Het spoorbedrijf kreeg de boete voor misbruik van zijn economische machtspositie bij de aanbesteding.

Lees ook: Miljoenenboete voor NS wegens fraude aanbesteding Limburg

In eerste instantie won NS-dochter Abellio/Qbuzz de concessie, maar omdat er fraude gepleegd zou zijn, ging de aanbesteding naar Arriva.

Heroverweging
"Ook na heroverweging is de ACM van oordeel dat NS misbruik heeft gemaakt van haar economische machtspositie", aldus de waakhond over de beslissing de bezwaren van de NS naast zich neer te leggen. Het vervoersbedrijf hoopt dat de rechter de hele boete doorstreept. "Wij zijn het oneens met het oordeel en de onderbouwing ervan", aldus een woordvoerder.

Lees ook: Verdachten in groot Limburgs OV-schandaal vrijgesproken

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen