Overslaan en naar de inhoud gaan

'NS moeten opdraaien voor ellende OV aanbesteding'

Geplaatst opzondag 3 mei 2015 - 16:48

De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten zorgen dat het niveau van openbaar vervoer in Limburg gelijkwaardig is aan hetgeen Abellio heeft geboden.

Dat vindt CDA-Statenlid Jeu Titulaer. In het L1 radioprogramma De Stemming zei hij zondagmorgen dat de "NS moeten opdraaien voor de ellende van de aanbesteding."

NS moet betalen
Titulaer vindt dat de NS het bod van Abellio gestand moet doen. Alle meerkosten en claims die voortvloeien uit de fraude met de aanbesteding dienen volgens hem voor de NS te zijn. Het bedrijf Abellio dat de aanbesteding gewonnen heeft is een dochter van het staatsbedrijf NS.

Informatie gelekt
Deze week bleek dat voormalig directeur René de Beer van het huidige Limburgse streekvervoersbedrijf Veolia vertrouwelijke informatie naar Abellio heeft gelekt. Abellio had de aanbesteding gewonnen omdat het bedrijf hoog frequent en kwalitatief goed openbaar vervoer in het vooruitzicht kon stellen.

Geen gevolgen
Nu er vals spel gespeeld is, mag dat geen gevolgen hebben voor de Limburgse reizigers vindt Titulaer. Als blijkt dat een toekomstig bedrijf het niveau dat Abellio wilde bieden niet kan waarmaken moeten de NS opdraaien voor de meerkosten, aldus het CDA Statenlid.

Rekening bij reiziger
SP-fractievoorzitter Bram Schaminée meent dat de rekening hoe dan ook terecht komt bij de reiziger en de belastingbetaler omdat de NS een staatsbedrijf is. Titulaer is het daar mee eens, maar hij vindt dat alle Nederlandse belastingbetalers moeten opdraaien voor de fraude bij NS dochter Abellio en niet alleen de Limburgers.

Provincie beraadt zich
De provincie liet deze week al weten eerst goed te willen uitzoeken hoe het verder moet met de gunning van het Limburgse bus en treinvervoer.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veolia wil 'NS-spion' laten opdraaien voor schade
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen