Overslaan en naar de inhoud gaan

'NS moeten opdraaien voor ellende OV aanbesteding'

Geplaatst opzondag 3 mei 2015 - 16:48

De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten zorgen dat het niveau van openbaar vervoer in Limburg gelijkwaardig is aan hetgeen Abellio heeft geboden.

Dat vindt CDA-Statenlid Jeu Titulaer. In het L1 radioprogramma De Stemming zei hij zondagmorgen dat de "NS moeten opdraaien voor de ellende van de aanbesteding."

NS moet betalen
Titulaer vindt dat de NS het bod van Abellio gestand moet doen. Alle meerkosten en claims die voortvloeien uit de fraude met de aanbesteding dienen volgens hem voor de NS te zijn. Het bedrijf Abellio dat de aanbesteding gewonnen heeft is een dochter van het staatsbedrijf NS.

Informatie gelekt
Deze week bleek dat voormalig directeur René de Beer van het huidige Limburgse streekvervoersbedrijf Veolia vertrouwelijke informatie naar Abellio heeft gelekt. Abellio had de aanbesteding gewonnen omdat het bedrijf hoog frequent en kwalitatief goed openbaar vervoer in het vooruitzicht kon stellen.

Geen gevolgen
Nu er vals spel gespeeld is, mag dat geen gevolgen hebben voor de Limburgse reizigers vindt Titulaer. Als blijkt dat een toekomstig bedrijf het niveau dat Abellio wilde bieden niet kan waarmaken moeten de NS opdraaien voor de meerkosten, aldus het CDA Statenlid.

Rekening bij reiziger
SP-fractievoorzitter Bram Schaminée meent dat de rekening hoe dan ook terecht komt bij de reiziger en de belastingbetaler omdat de NS een staatsbedrijf is. Titulaer is het daar mee eens, maar hij vindt dat alle Nederlandse belastingbetalers moeten opdraaien voor de fraude bij NS dochter Abellio en niet alleen de Limburgers.

Provincie beraadt zich
De provincie liet deze week al weten eerst goed te willen uitzoeken hoe het verder moet met de gunning van het Limburgse bus en treinvervoer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil 'NS-spion' laten opdraaien voor schade
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen