Overslaan en naar de inhoud gaan

'NS moeten opdraaien voor ellende OV aanbesteding'

Geplaatst opzondag 3 mei 2015 - 16:48

De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten zorgen dat het niveau van openbaar vervoer in Limburg gelijkwaardig is aan hetgeen Abellio heeft geboden.

Dat vindt CDA-Statenlid Jeu Titulaer. In het L1 radioprogramma De Stemming zei hij zondagmorgen dat de "NS moeten opdraaien voor de ellende van de aanbesteding."

NS moet betalen
Titulaer vindt dat de NS het bod van Abellio gestand moet doen. Alle meerkosten en claims die voortvloeien uit de fraude met de aanbesteding dienen volgens hem voor de NS te zijn. Het bedrijf Abellio dat de aanbesteding gewonnen heeft is een dochter van het staatsbedrijf NS.

Informatie gelekt
Deze week bleek dat voormalig directeur René de Beer van het huidige Limburgse streekvervoersbedrijf Veolia vertrouwelijke informatie naar Abellio heeft gelekt. Abellio had de aanbesteding gewonnen omdat het bedrijf hoog frequent en kwalitatief goed openbaar vervoer in het vooruitzicht kon stellen.

Geen gevolgen
Nu er vals spel gespeeld is, mag dat geen gevolgen hebben voor de Limburgse reizigers vindt Titulaer. Als blijkt dat een toekomstig bedrijf het niveau dat Abellio wilde bieden niet kan waarmaken moeten de NS opdraaien voor de meerkosten, aldus het CDA Statenlid.

Rekening bij reiziger
SP-fractievoorzitter Bram Schaminée meent dat de rekening hoe dan ook terecht komt bij de reiziger en de belastingbetaler omdat de NS een staatsbedrijf is. Titulaer is het daar mee eens, maar hij vindt dat alle Nederlandse belastingbetalers moeten opdraaien voor de fraude bij NS dochter Abellio en niet alleen de Limburgers.

Provincie beraadt zich
De provincie liet deze week al weten eerst goed te willen uitzoeken hoe het verder moet met de gunning van het Limburgse bus en treinvervoer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia wil 'NS-spion' laten opdraaien voor schade
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen