Overslaan en naar de inhoud gaan

NS leidt carnavalisten van Sjpassemig naar Piëlhaazeriek

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 14:04

De NS helpt vastelaovendvierders aardig op weg in de komende dagen. In de app van de spoorbeheerder is het momenteel namelijk mogelijk om te zoeken op de alternatieve namen van de carnavalssteden.

Wie zich met de trein wil verplaatsen van Sittard naar Roermond, kan in de NS Reisplanner-app immers ook zoeken op een reis van Marotteriek naar De Sjtad van Sjtuf.

Keuze
De keuze is reuze voor de vasteloavendliefhebber. Of het vertrekpunt nou 't Waterratteriek is, de eindbestemming naar de naam Nachuule luistert óf er een dagje Zoepkoel in het Jocus Riek op het programma staat, de NS weet de stations stuk voor stuk te vinden. Ook provinciehoofdstad Mestreech is in de reisplanner vertegenwoordigd.

Auw Wieverbal
Een tip voor de bezoekers van het Auw Wieverbal, donderdagavond in Valkenburg: zoeken op 't Bokkeriek brengt hen op het juiste spoor. Uiteraard mochten ook locaties als het Wortelepinneriek, het Hopsjlokkersriek en het Graasboerriek niet ontbreken in de app.

'Normale' plaatsnamen
Er is echter geen reden voor paniek onder de niet-carnavalisten: ook de 'normale' plaatsnamen blijven gewoon zichtbaar. Voor hen is ook op de online website van de NS de kust veilig: daar zijn de carnavalsnamen niet meegenomen. Plaatsen als Blerick, Swalmen en Susteren blijven dus makkelijk te vinden.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen