Overslaan en naar de inhoud gaan

NS leidt carnavalisten van Sjpassemig naar Piëlhaazeriek

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 14:04

De NS helpt vastelaovendvierders aardig op weg in de komende dagen. In de app van de spoorbeheerder is het momenteel namelijk mogelijk om te zoeken op de alternatieve namen van de carnavalssteden.

Wie zich met de trein wil verplaatsen van Sittard naar Roermond, kan in de NS Reisplanner-app immers ook zoeken op een reis van Marotteriek naar De Sjtad van Sjtuf.

Keuze
De keuze is reuze voor de vasteloavendliefhebber. Of het vertrekpunt nou 't Waterratteriek is, de eindbestemming naar de naam Nachuule luistert óf er een dagje Zoepkoel in het Jocus Riek op het programma staat, de NS weet de stations stuk voor stuk te vinden. Ook provinciehoofdstad Mestreech is in de reisplanner vertegenwoordigd.

Auw Wieverbal
Een tip voor de bezoekers van het Auw Wieverbal, donderdagavond in Valkenburg: zoeken op 't Bokkeriek brengt hen op het juiste spoor. Uiteraard mochten ook locaties als het Wortelepinneriek, het Hopsjlokkersriek en het Graasboerriek niet ontbreken in de app.

'Normale' plaatsnamen
Er is echter geen reden voor paniek onder de niet-carnavalisten: ook de 'normale' plaatsnamen blijven gewoon zichtbaar. Voor hen is ook op de online website van de NS de kust veilig: daar zijn de carnavalsnamen niet meegenomen. Plaatsen als Blerick, Swalmen en Susteren blijven dus makkelijk te vinden.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen