Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

NS leidt carnavalisten van Sjpassemig naar Piëlhaazeriek

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 14:04

De NS helpt vastelaovendvierders aardig op weg in de komende dagen. In de app van de spoorbeheerder is het momenteel namelijk mogelijk om te zoeken op de alternatieve namen van de carnavalssteden.

Wie zich met de trein wil verplaatsen van Sittard naar Roermond, kan in de NS Reisplanner-app immers ook zoeken op een reis van Marotteriek naar De Sjtad van Sjtuf.

Keuze
De keuze is reuze voor de vasteloavendliefhebber. Of het vertrekpunt nou 't Waterratteriek is, de eindbestemming naar de naam Nachuule luistert óf er een dagje Zoepkoel in het Jocus Riek op het programma staat, de NS weet de stations stuk voor stuk te vinden. Ook provinciehoofdstad Mestreech is in de reisplanner vertegenwoordigd.

Auw Wieverbal
Een tip voor de bezoekers van het Auw Wieverbal, donderdagavond in Valkenburg: zoeken op 't Bokkeriek brengt hen op het juiste spoor. Uiteraard mochten ook locaties als het Wortelepinneriek, het Hopsjlokkersriek en het Graasboerriek niet ontbreken in de app.

'Normale' plaatsnamen
Er is echter geen reden voor paniek onder de niet-carnavalisten: ook de 'normale' plaatsnamen blijven gewoon zichtbaar. Voor hen is ook op de online website van de NS de kust veilig: daar zijn de carnavalsnamen niet meegenomen. Plaatsen als Blerick, Swalmen en Susteren blijven dus makkelijk te vinden.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen