Overslaan en naar de inhoud gaan

NS belooft Veolia-geheimen te vernietigen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 6:44

De NS gaat alle vertrouwelijke Veolia-documenten vernietigen die via bedrijfsspionage zijn binnengekomen. Dat schrijven de spoorwegen in een brief aan Veolia.

Het gaat onder meer om stukken die door oud-Veoliadirecteur René de Beer zijn gelekt.

Toezicht houden
Veolia eiste de vernietiging van alle dossiers onlangs in een brief waarin ook de NS aansprakelijk werd gesteld voor geleden schade. Een medewerker van Veolia zou toezicht moeten houden op die vernietiging. Of de NS met die laatste eis akkoord gaat, is nog niet bekend.

Pas na onderzoek
De papiervernietiger kan nog niet meteen gaan draaien, als het aan de NS ligt. Die wil dat eerst alle onderzoekers van de Autoriteit Consument en Markt, maar ook van de eigen huisadvocaat en mogelijk van de FIOD hun werk kunnen doen. "Als we nu zaken vernietigen, kan dat nadelig zijn voor die onderzoeken", aldus een NS woordvoerder. "Wij zullen de informatie uit die stukken niet meer gebruiken." Ook het afwikkelen van eventuele schade kan pas als de onderzoeken zijn afgerond, stelt de NS.

Veolia teleurgesteld
Veolia is teleurgesteld in de reactie van de NS. "Als onze informatie nodig is voor onderzoeken, is dat prima. Maar wij willen graag weten wélke informatie ze allemaal van ons hebben. Daar kunnen we toch alvast naar kijken", stelt een woordvoerster. "We moeten de NS nu maar op de blauwe ogen geloven dat ze de gegevens niet gebruiken."

Aanbesteding ov
Twee maanden geleden werd bekend dat De Beer via een schijnconstructie door een dochterbedrijf van de NS werd ingehuurd. Dat had zijn kennis nodig om de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer binnen te slepen. Terwijl De Beer nog bij Veolia in dienst was, stuurde hij op grote schaal vertrouwelijke gegevens door naar de concurrent.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Veolia wil 'NS-spion' laten opdraaien voor schade
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen