Overslaan en naar de inhoud gaan

NS belooft Veolia-geheimen te vernietigen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 6:44

De NS gaat alle vertrouwelijke Veolia-documenten vernietigen die via bedrijfsspionage zijn binnengekomen. Dat schrijven de spoorwegen in een brief aan Veolia.

Het gaat onder meer om stukken die door oud-Veoliadirecteur René de Beer zijn gelekt.

Toezicht houden
Veolia eiste de vernietiging van alle dossiers onlangs in een brief waarin ook de NS aansprakelijk werd gesteld voor geleden schade. Een medewerker van Veolia zou toezicht moeten houden op die vernietiging. Of de NS met die laatste eis akkoord gaat, is nog niet bekend.

Pas na onderzoek
De papiervernietiger kan nog niet meteen gaan draaien, als het aan de NS ligt. Die wil dat eerst alle onderzoekers van de Autoriteit Consument en Markt, maar ook van de eigen huisadvocaat en mogelijk van de FIOD hun werk kunnen doen. "Als we nu zaken vernietigen, kan dat nadelig zijn voor die onderzoeken", aldus een NS woordvoerder. "Wij zullen de informatie uit die stukken niet meer gebruiken." Ook het afwikkelen van eventuele schade kan pas als de onderzoeken zijn afgerond, stelt de NS.

Veolia teleurgesteld
Veolia is teleurgesteld in de reactie van de NS. "Als onze informatie nodig is voor onderzoeken, is dat prima. Maar wij willen graag weten wélke informatie ze allemaal van ons hebben. Daar kunnen we toch alvast naar kijken", stelt een woordvoerster. "We moeten de NS nu maar op de blauwe ogen geloven dat ze de gegevens niet gebruiken."

Aanbesteding ov
Twee maanden geleden werd bekend dat De Beer via een schijnconstructie door een dochterbedrijf van de NS werd ingehuurd. Dat had zijn kennis nodig om de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer binnen te slepen. Terwijl De Beer nog bij Veolia in dienst was, stuurde hij op grote schaal vertrouwelijke gegevens door naar de concurrent.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Veolia eist nieuwe aanbesteding Limburgs openbaar vervoer
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Veolia wil 'NS-spion' laten opdraaien voor schade
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen