Overslaan en naar de inhoud gaan

NS belooft snelle maatregelen na vernietigend rapport

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 11:24

NS betreurt de fouten die het heeft gemaakt in de strijd om de concessie voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg.

Het spoorbedrijf neemt zo snel mogelijk maatregelen om herhaling te voorkomen, liet het woensdag weten in reactie op een vernietigend ACM-rapport over de kwestie.

Externe adviseurs
"Het ACM-onderzoek onderstreept temeer het belang om de interne procedures en gedragsregels voor aanbestedingen, en de naleving daarvan, kritisch onder de loep te nemen'', schrijft NS. Daarvoor is inmiddels een externe adviseur aangetrokken. De benodigde veranderingen zullen nog deze zomer worden doorgevoerd.

NS trekt het aangekondigde beroep tegen het ACM-besluit in en belooft volledig mee te werken aan het vervolgonderzoek dat de marktmeester heeft ingesteld.

Lees hier alles over de omstreden aanbestedingsprocedure van het openbaar vervoer in Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Ook NS-top maakte vuile handen in Limburg
'NS misbruikte macht bij aanbesteding Limburgs OV'
Vervoerders Arriva en Veolia stappen naar de rechter
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen