ANP

Öztürk: 'Journalist Joep Dohmen moet fouten erkennen'

De Raad voor de Journalistiek blijft bij haar conclusie dat NRC Handelsblad en journalist Joep Dohmen onzorgvuldig hebben gehandeld bij artikelen over het Roermondse DENK-Tweede Kamerlid Selcuk Öztürk.

Kamerlid Özturk wil NRC voor de rechter slepen

DENK-voorzitter en Kamerlid Selçuk Öztürk wil NRC Handelsblad voor de rechter dagen vanwege berichtgeving over hem.

NRC verwijdert Jahjah-cartoon van Oppenheimer

NRC Handelsblad heeft maandag besloten een opiniestuk van de omstreden Belgisch-Libanese publicist Dyad Abou Jahjah niet te voorzien van een cartoon van Ruben Oppenheimer.

André Rieu
André Rieu, Francine Houben en TEFAF in Cultuur Top 100

Drie plekken voor Limburg in de jaarlijkse Cultuur Top 100 van NRC: André Rieu staat op nummer 12, architecte Francine Houben op nummer 61 en de kunstbeurs TEFAF op 65.

André Rieu op 8 in eerste Nederlandse Cultuur Top 100

André Rieu staat op plaats 8 in de eerste Cultuur Top 100 van NRC.

Journalist Joep 'Dolmen' blij met prijs, ondanks foutje

NRC-journalist Joep Dohmen is erg dankbaar voor het winnen van de Tegel, de prijs voor de beste journalistieke nieuwsverhaal van het jaar.

Donald G.: Moszkowicz wilde Jort Kelder aanpakken

Ex-advocaat Bram Moszkowicz wilde dat Jort Kelder een 'pak rammel' kreeg. Hij vroeg zijn toenmalig cliënt Donald G. dat te regelen. Dat zegt G. in een interview met NRC.

1Limburg
1Limburg legt het af tegen Tweakers

1Limburg is woensdagavond niet uitgeroepen tot de beste nieuwssite van Nederland. Tweakers, de website die technologisch nieuws brengt, ging er met de prijs vandoor.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda