Overslaan en naar de inhoud gaan

NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 15:02

Nu de vijf bidbooks van de steden die het Eurovisiesongfestival willen organiseren binnen zijn, gaat het team dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement direct aan de slag met het beoordelen van de plannen.

Er is geen tijd te verliezen, zegt uitvoerend producent Sietse Bakker in gesprek met het ANP. Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht hebben zich aangemeld.

Bidbooks
"Wij gaan zo meteen hier achter bij de NPO in een zaaltje eens heel goed naar de bidbooks kijken. En als ik de bidbooks zo zie denk ik dat we daar niet voor het avondeten klaar mee zijn, dus het zal ook de komende dagen en volgende week nog tijd van ons vragen", aldus Bakker.

Lees ook: Maastricht wil Songfestival met 'Come Closer' naar stad halen

Eisenlijst
De lijst van eisen, die een aantal weken geleden naar de steden met interesse is gestuurd, wordt helemaal afgewerkt en vervolgens moeten er afwegingen worden gemaakt. "Is er een locatiebezoek nodig, hebben we vragen of tekent het zich duidelijk af dat we één, twee of drie steden hebben die doorgaan in de strijd en misschien één of twee die afvallen? Maar daarvoor zullen we eerst echt naar de bidbooks moeten gaan kijken. Pas dan kunnen we er iets zinnigs over zeggen", aldus Bakker, die wel opmerkt dat het hoge woord er half augustus sowieso uit komt. "Je wilt namelijk ook gewoon met zo'n stad aan het werk. En daar is wat dat betreft geen tijd te verliezen."

Lees ook: Maastricht wil alle wijken betrekken bij Songfestival

Beoordeling
Bakker benadrukt dat een aantal punten zwaar weegt in de beoordeling. "Je produceert misschien wel de meest complexe tv-show wereldwijd", legt hij uit. "Belangrijk is dat je een locatie hebt waar je de ruimte hebt om dat te doen. En vervolgens de stad zelf: heb je de hotelkamers en kun je het logistiek aan om niet alleen de bezoekers maar ook allerlei andere mensen die het aantrekt in de binnenstad te laten logeren?"

Lees ook: Bidbook songfestival vandaag aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Geld
Tevens zal de stad of regio ook met geld over de brug moeten komen. "De stad zelf is de grote winnaar. Die gaat er jarenlang van profiteren", schetst Bakker. "Tienduizenden mensen gaan geld uitgeven in die stad. De stad gaat heel veel persaandacht krijgen. Dan past het ook dat de rekening niet alleen bij de NPO komt te liggen maar ook dat de stad meebetaalt aan zo'n evenement."

Maastricht levert bidbook voor Eurovisie Songfestival in bij NPO in Hilversum
Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen