Overslaan en naar de inhoud gaan

NOW-regeling: 370 miljoen naar Limburgse bedrijven

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 16:49

9.113 Limburgse bedrijven kregen in totaal 370,5 miljoen euro van de eerste Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Die regeling is voor werkgevers die door de coronacrisis kampen met een substantieel omzetverlies en vergoedt een deel van de personeelskosten van bedrijven.

Verdeling in Limburg
Uit een overzicht van Arbeidsmarktinzicht.nl van onderzoeksbureau Etil blijkt dat het meeste geld naar de gemeente Venlo ging. Bedrijven uit die gemeente kregen ruim 64 miljoen euro. Venlo wordt gevolgd door Sittard-Geleen (50 miljoen euro) en Maastricht (48 miljoen euro). Dat deze gemeenten zoveel geld kregen uit het noodfonds is geen verrassing. In Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht zijn veel grote bedrijven met veel werknemers. De kleine gemeenten Bergen (274.000 euro), Simpelveld (656.00 euro) en Mook en Middelaar (830.000 euro) kregen het minste geld uit het noodfonds van de overheid.

VDL-Nedcar
Van de bedrijven ontving VDL Nedcar het meeste geld. De autobouwer kreeg bijna 19 miljoen. Canon in Venlo (15 miljoen euro) en Munckhof Taxi in Venray (4 miljoen euro) kregen ook een forse tegemoetkoming in de personeelskosten.

De top 10 van de Limburgse bedrijven zien als volgt uit:
1. VDL Nedcar 18,9 miljoen
2. Canon 15 miljoen|
3. Munckhof 4,3 miljoen
4. Projectburo Staffable Maastricht 3,3 miljoen
5. Boels Sittard 3,1 miljoen
6. Fair Play Kerkrade 2,7 miljoen
7. Rockwool Roermond 2,6 miljoen
8. MGG Nederland Tegelen 2,6 miljoen
9. Mercedes-Benz Customer Assistence Center Maatricht 2,4 miljoen
10. Mitsubishi Motors Europe Born 2,2 miljoen

NOW-regeling
De NOW-regeling is in het leven geroepen om tijdens de coronacrisis werkgelegenheid te behouden. Bedrijven die een omzetdaling van minimaal 20 procent hebben, komen hiervoor in aanmerking. Ze kunnen tot maximaal 90 procent van het loon van de werknemer vergoed krijgen. Daar staat wel tegenover dat het bedrijf geen mensen op straat mag zetten.

Lees ook: Miljoenensteun voor Limburgse bedrijven tijdens coronacrisis

UWV-lijst
Etil analyseerde een lijst van het UWV van bijna 140.000 bedrijven die van de regeling gebruik hebben gemaakt. Landelijk is er 7,9 miljard euro toegekend. De opvolger van de regeling (NOW 2.0) is tot nu toe minder in trek. Daarvoor hebben zich vooralsnog zo'n 35.000 bedrijven ingeschreven. Bedrijven kunnen zich nog tot 31 augustus melden voor de NOW 2.0 regeling. Deze regeling loopt tot en met september dit jaar. Het kabinet denk nu na over een opvolger van deze regeling.

Meer regelingen
Naast de NOW-regeling heeft de overheid ook andere regelingen in het leven geroepen voor onder anderen zelfstandigen zonder personeel en voor beginnende bedrijven en innovatieve bedrijven.

Lees ook: Extra noodkrediet voor 38 Limburgse bedrijven

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen