Overslaan en naar de inhoud gaan

November van Rowwen Hèze hoogst in top 2000

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 17:34

November van Rowwen Hèze is het hoogst genoteerde Limburgse nummer in de Top 2000. Dat bleek vrijdag nadat de toplijst bekend werd gemaakt.

November eindigde op nummer 344 en blijft daarmee Bloasmuziek van Gé Reinders net voor (373).

Veel Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is ook de meest voorkomende Limburgse artiest in de lijst. De band uit America staat liefst vijf keer in de Top 2000. Naast November gaat het om Limburg (684), Auto Vliegtuug (995), Peel in Brand (1406) en Bestel Mar (1450).

Neet oét Lottum en Pussycat
Andere Limburgse artiesten in de top 2000 zijn Neet oét Lottum - Hald Mich's Vas (1009), Benny Neyman - Waarom Fluister Ik Je Naam Nog (1500), Pussycat - Mississippi (1610) en Volumia! met Hou Me Vast op 1677. André Rieu is de laagst genoteerde Limburger in de lijst. The Second Waltz van de vioolvirtuoos staat op 1955.

Elf Limburgse liedjes
In totaal komt de oogst daarmee op elf Limburgse liedjes. Vorig jaar waren dat er nog dertien. Overigens staat ook de in Sittard geboren Joost Zweegers nog in de lijst. Met de Belgische band Novastar bekleedt hij met het nummer Wrong plek 875.

Top drie
De top 2000 begint op donderdag 25 december om 12.00 en eindigt om middernacht op 31 december. De top drie van dit jaar werd al eerder onthuld. Hotel California van The Eagles neemt dit jaar de koppositie over van Queen's Bohemian Rhapsody. Stairway To Heaven van Led Zeppelin maakt de top drie compleet.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
Pussycat - Mississippi (1975)
YouTube
YouTube
YouTube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dit zijn de Limburgse liedjes in de Top 2000
Veel Rowwen Hèze, Benny Neyman herrezen in Top 2000
ANP-366109293
Weer minder Limburgse artiesten in Top 2000
Rowwen Hèze Limburgs hofleverancier Top 2000
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen