Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

November van Rowwen Hèze hoogst in top 2000

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 17:34

November van Rowwen Hèze is het hoogst genoteerde Limburgse nummer in de Top 2000. Dat bleek vrijdag nadat de toplijst bekend werd gemaakt.

November eindigde op nummer 344 en blijft daarmee Bloasmuziek van Gé Reinders net voor (373).

Veel Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is ook de meest voorkomende Limburgse artiest in de lijst. De band uit America staat liefst vijf keer in de Top 2000. Naast November gaat het om Limburg (684), Auto Vliegtuug (995), Peel in Brand (1406) en Bestel Mar (1450).

Neet oét Lottum en Pussycat
Andere Limburgse artiesten in de top 2000 zijn Neet oét Lottum - Hald Mich's Vas (1009), Benny Neyman - Waarom Fluister Ik Je Naam Nog (1500), Pussycat - Mississippi (1610) en Volumia! met Hou Me Vast op 1677. André Rieu is de laagst genoteerde Limburger in de lijst. The Second Waltz van de vioolvirtuoos staat op 1955.

Elf Limburgse liedjes
In totaal komt de oogst daarmee op elf Limburgse liedjes. Vorig jaar waren dat er nog dertien. Overigens staat ook de in Sittard geboren Joost Zweegers nog in de lijst. Met de Belgische band Novastar bekleedt hij met het nummer Wrong plek 875.

Top drie
De top 2000 begint op donderdag 25 december om 12.00 en eindigt om middernacht op 31 december. De top drie van dit jaar werd al eerder onthuld. Hotel California van The Eagles neemt dit jaar de koppositie over van Queen's Bohemian Rhapsody. Stairway To Heaven van Led Zeppelin maakt de top drie compleet.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
Pussycat - Mississippi (1975)
YouTube
YouTube
YouTube
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dit zijn de Limburgse liedjes in de Top 2000
Veel Rowwen Hèze, Benny Neyman herrezen in Top 2000
Rowwen Hèze Limburgs hofleverancier Top 2000
Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen