Overslaan en naar de inhoud gaan

Notaris verhoord in moordzaak schoonmoeder van huisarts

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 6:48

Justitie verdenkt een Limburgse notaris van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw, die onder verdachte omstandigheden zou zijn gestorven in verzorgingstehuis Martha Flora in Maastricht.

De schoonzoon van de vrouw was huisarts in dat verzorgingstehuis. Hij wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder. Ook de notaris zou volgens De Limburger door justitie verhoord zijn.

Nederlandse taal
Het verhoor zou gaan over de door hem opgestelde en door de overleden schoonmoeder ondertekende aktes. In de notariële papieren die notaris J.V. opstelde, werd officieel verklaard dat de 76-jarige schoonmoeder de Nederlandse taal begreep. Een notaris is verplicht na te gaan of een cliënt de documenten die hij ondertekent ook begrijpt. Volgens het personeel van verzorgingstehuis Martha Flora zou dat niet mogelijk zijn omdat de vrouw van Duitse afkomst alleen haar moedertaal en Frans sprak.

Lees ook: 'Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder'

Medicijnen
De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

Lees ook: Martha Flora: 'Diep geraakt na moordverdenking huisarts'

Geen medeverdachte
De advocaat van de notaris zegt, volgens de krant, dat zijn cliënt geen medeverdachte is in de moordzaak. De akten zouden tweeënhalf jaar voor haar dood zijn opgesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen