Overslaan en naar de inhoud gaan

Notaris verhoord in moordzaak schoonmoeder van huisarts

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 6:48

Justitie verdenkt een Limburgse notaris van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw, die onder verdachte omstandigheden zou zijn gestorven in verzorgingstehuis Martha Flora in Maastricht.

De schoonzoon van de vrouw was huisarts in dat verzorgingstehuis. Hij wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder. Ook de notaris zou volgens De Limburger door justitie verhoord zijn.

Nederlandse taal
Het verhoor zou gaan over de door hem opgestelde en door de overleden schoonmoeder ondertekende aktes. In de notariële papieren die notaris J.V. opstelde, werd officieel verklaard dat de 76-jarige schoonmoeder de Nederlandse taal begreep. Een notaris is verplicht na te gaan of een cliënt de documenten die hij ondertekent ook begrijpt. Volgens het personeel van verzorgingstehuis Martha Flora zou dat niet mogelijk zijn omdat de vrouw van Duitse afkomst alleen haar moedertaal en Frans sprak.

Lees ook: 'Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder'

Medicijnen
De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

Lees ook: Martha Flora: 'Diep geraakt na moordverdenking huisarts'

Geen medeverdachte
De advocaat van de notaris zegt, volgens de krant, dat zijn cliënt geen medeverdachte is in de moordzaak. De akten zouden tweeënhalf jaar voor haar dood zijn opgesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen