Overslaan en naar de inhoud gaan

'Normale prijs voor 3000 hotelkamers tijdens songfestival'

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 22:50

De drieduizend hotelkamers die het MECC als optie heeft genomen ter voorbereiding op de mogelijke komst van het songfestival in Maastricht volgend jaar worden tegen een normale prijs aangeboden.

"De Stichting Samenwerkende Hotels Maastricht heeft beloofd om, anders dan bij andere evenementen, de prijzen niet drie keer over de kop te gooien", zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een interview tegen de Volkskrant.

Lees ook: Bidbook songfestival aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Compacte stad
Gouverneur Bovens voegt daar aan toe dat het betaalbaar moet zijn. "Je wilt de mensen die ertoe doen, artiesten, juryleden en journalisten, in Maastricht hebben", zegt hij tegen de krant. "Dan kun je dat idee van de compacte stad waarmaken en komen die artiesten elkaar 's avonds tegen." De gouverneur vraagt zich af of Rotterdam drieduizend hotelkamers zo dicht bij elkaar in de buurt heeft liggen. "Als je naar Delft en Rijswijk moet, helpt dat niet mee voor het festivalgevoel." Vrijdag meldde het AD dat er nog maar twee à drie steden in de race zouden zijn, onder andere Maastricht.

Lees ook: 'Alleen Rotterdam en Maastricht nog in race Songfestival'

Wie betaalt voorbereidingskosten?
Bovens gaat ook in op de voorbereidingskosten die al gemaakt zijn, zoals het opstellen van het bidbook. "
Die voorbereidingskosten nemen de provincie en het MECC voor hun rekening. De provincie vanuit brandingsgeld en het MECC vanuit marketinggeld." Volgens de gouverneur heeft de reclame over de kandidaatstelling van het MECC al meer opgeleverd voor de evenementenlocatie dan dat ze op jaarbasis aan reclame binnenhalen met normale campagnes.

Lees ook: Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen