Overslaan en naar de inhoud gaan

'Normale prijs voor 3000 hotelkamers tijdens songfestival'

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 22:50

De drieduizend hotelkamers die het MECC als optie heeft genomen ter voorbereiding op de mogelijke komst van het songfestival in Maastricht volgend jaar worden tegen een normale prijs aangeboden.

"De Stichting Samenwerkende Hotels Maastricht heeft beloofd om, anders dan bij andere evenementen, de prijzen niet drie keer over de kop te gooien", zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een interview tegen de Volkskrant.

Lees ook: Bidbook songfestival aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Compacte stad
Gouverneur Bovens voegt daar aan toe dat het betaalbaar moet zijn. "Je wilt de mensen die ertoe doen, artiesten, juryleden en journalisten, in Maastricht hebben", zegt hij tegen de krant. "Dan kun je dat idee van de compacte stad waarmaken en komen die artiesten elkaar 's avonds tegen." De gouverneur vraagt zich af of Rotterdam drieduizend hotelkamers zo dicht bij elkaar in de buurt heeft liggen. "Als je naar Delft en Rijswijk moet, helpt dat niet mee voor het festivalgevoel." Vrijdag meldde het AD dat er nog maar twee à drie steden in de race zouden zijn, onder andere Maastricht.

Lees ook: 'Alleen Rotterdam en Maastricht nog in race Songfestival'

Wie betaalt voorbereidingskosten?
Bovens gaat ook in op de voorbereidingskosten die al gemaakt zijn, zoals het opstellen van het bidbook. "
Die voorbereidingskosten nemen de provincie en het MECC voor hun rekening. De provincie vanuit brandingsgeld en het MECC vanuit marketinggeld." Volgens de gouverneur heeft de reclame over de kandidaatstelling van het MECC al meer opgeleverd voor de evenementenlocatie dan dat ze op jaarbasis aan reclame binnenhalen met normale campagnes.

Lees ook: Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen