Overslaan en naar de inhoud gaan

Noorwegen trekt zich terug als gastland EK Handbal vrouwen

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 11:46

Noorwegen heeft zich vanwege de coronapandemie teruggetrokken als organisator van het komende EK handbal voor vrouwen.

Dat is gebeurd op last van de gezondheidsautoriteiten en de Noorse politiek. De maatregelen om het virus terug te dringen in het Scandinavische land zijn zo streng geworden, dat het houden van een groot sporttoernooi met de komst van tal van buitenlandse deelnemers niet meer mogelijk is.

Drie Limburgers
De Limburgse speelsters Larissa Nusser, Inger Smits en debutante Harma van Kreij zitten in de definitieve EK-selectie van Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade. Zij zouden van 3 tot en met 20 december in de Noorse stad Trondheim alle groepswedstrijden spelen.

Lees ook: Debutant Van Kreij met Nusser en Smits naar EK handbal

Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen zijn intussen vertrouwde gezichten in Oranje, maar Harma van Kreij uit Geijsteren mag zich gaan opmaken voor haar eerste eindtoernooi.

Uitwijken
De Europese handbalfederatie probeert nu het hele toernooi te verplaatsen naar Denemarken, dat samen met Noorwegen het EK zou organiseren.

Wereldkampioen
Het Nederlands team is de regerend wereldkampioen. Op het vorige EK, twee jaar geleden, behaalden de handbalsters brons. Bondscoach Emmanuel Mayonnade maakte kortgeleden al zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Oranje is ingedeeld in een poule met Hongarije, Servië en Kroatië.

Onduidelijkheid
Op 4 december is Servië de eerste tegenstander. Waar die wedstrijd wordt afgewerkt, is nu nog onduidelijk. Vooralsnog is Herning aangewezen als speelstad in Denemarken. Daar zouden in de groepsfase twee poules worden afgewerkt. De EHF wil uiterlijk dinsdag helderheid verschaffen over de voortgang van het toernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen