Venrayse met ploeg vijfde bij tijdrit in Noorwegen

De wielrensters van Team Sunweb hebben op de openingsdag van de Ronde van Noorwegen een eerste tik uitgedeeld aan de concurrentie.

Kledingverkoper werd profvoetballer: 'Brandend verlangen'

Het verhaal van Claudio Kiala (20) leest als een boek. De geboren Angolees werkte nog niet zo heel lang geleden in een kledingwinkel in Maastricht, maar bouwt nu in Noorwegen aan zijn carrière als profvoetballer.

Pijnlijk debuut Van Marwijk en Van Bommel bij Australië

Bert van Marwijk heeft bij zijn debuut als bondscoach van Australië een pijnlijke nederlaag moeten incasseren.

Lieke Martens: 'Overwinning op Noorwegen heel belangrijk'

Oranje-ster Lieke Martens is blij met de nipte overwinning van Oranje op Noorwegen.

Bergen huldigt Lieke Martens
Oranje vrouwen winnen op het nippertje

Het Nederlands vrouwenelftal met Lieke Martens heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het nippertje gewonnen.

Noorse wielerfans struikelen over naam 'Dumoulah'

Het topjaar van Tom Dumoulin blijft niet onopgemerkt in het buitenland, maar zijn naam zorgt buiten onze landsgrenzen voor de nodige tongbrekers.

Van der Breggen optimistisch over individuele tijdrit

Nederland verschijnt dinsdag met drie toptroeven aan de start van het WK tijdrijden. En één daarvan is Anna van der Breggen van team Boels-Dolmans.

Wens komt uit: Zieke vrouw (81) bezoekt zoon in Noorwegen

Een ernstig zieke vrouw van 81 uit Blerick heeft de afgelopen dagen met een wensambulance een reis gemaakt naar Noorwegen.

Gevonden ring teruggebracht naar Noorwegen

De 15-jarige Niek van der Krabben uit Velden heeft de door hem gevonden trouwring dit weekend terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar in Noorwegen.

Jongen uit Velden brengt ring terug naar Noorwegen

De 15-jarige jongen uit Velden die tijdens zijn vakantie een trouwring uit Noorwegen vond, gaat de ring 18 oktober terugbrengen.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda