Duitsland grens grensovergang

Noordrijn-Westfalen heeft tachtig IC-bedden voor Nederland

In de aan Limburg grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn momenteel tachtig bedden in 48 ziekenhuizen beschikbaar voor de intensieve medische zorg van Nederlandse Covid-19 patiënten.

ANP-348977396
Oproep uit Duitsland: 'Kom niet naar onze kerstmarkten'

"We heten onze buren altijd welkom in Noordrijn-Westfalen, maar dit jaar moet ons advies aan de Nederlanders luiden: blijf thuis!" Die oproep deed Peter Preuß, woordvoerder gezondheid van de CDU in de deelstaat.

stock carnaval
Duitse buren slaan carnaval een jaartje over

In de aanpalende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wordt het seizoen '20/'21 nagenoeg carnavalloos.

iStock-502025045
Duitsland zou Nederland zo weer helpen met corona

Als het nodig is, bijvoorbeeld omdat zich een tweede coronagolf aandient, zal Duitsland geen moment aarzelen om Nederland opnieuw te helpen met de opvang van coronapatiënten. Omgekeerd zal Nederland Duitsland zonder uitstel helpen als de gelegenheid zich voordoet.

dierentuin istock stockfoto (5 mei 2020)
Duitse dierentuinen in grensstreek weer open voor publiek

De dierentuin in het Duitse Krefeld is sinds maandag weer open voor publiek. Met name in de regio Venlo wonen heel wat dierenvrienden met een abonnement op het park in Noordrijn-Westfalen.

Mondmasker mondkapje winkelen boodschappen tanken (stock)
Noordrijn-Westfalen stelt mondmaskers verplicht

In de aan Limburg grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen moet iedereen vanaf komende maandag een mondmasker dragen bij het boodschappen doen en in het openbaar vervoer. De regering in Düsseldorf heeft daarover overeenstemming bereikt met de andere Duitse deelstaten.

Grenscontrole Venlo (6 apr 2020)
Meer Duitse controles langs Nederlandse grens met Pasen

De politie in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat in het paasweekend meer controles in het grensgebied uitvoeren.

Duitsland grens grensovergang
Grens met Duitsland blijft gewoon open, met beperkingen

Duitsland houdt de grens met Nederland en België voorlopig gewoon open. Maar bezoekjes zonder zwaarwegende redenen worden wel ontmoedigd.

Vrachtwagens parkeerplaats trucks
Deelstaat NRW: 'Houd grens met Nederland open'

Het Duitse bondsland Noordrijn-Westfalen roept de Duitse regering aan de grens met Nederland open te houden.

Raymond Knops
Tweede Grenslandconferentie met Duitse buren in Duisburg

De tweede Grenslandconferentie tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wordt op 28 mei gehouden in Duisburg.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten