Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Een nieuwe directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf moet een flinke groei in het aantal reizigers op dit traject gaan opleveren.

Provincie wil wederzijdse erkenning diploma's met Duitsland

Er wordt alles aan gedaan om wederzijdse erkenning van mbo-diploma's in Duitsland en Nederland te realiseren.

'Nederland moet ook Duitse diploma's erkennen'

Duitsland moet niet alleen Nederlandse mbo-diploma's gaan erkennen, maar ook andersom. Diploma's van het vergelijkbare Duitse Berufskolleg moeten ook in Nederland gaan gelden.

CDA benieuwd naar kansen voor studenten

Het CDA in het Limburgs Parlement wil weten wat het nieuwe coalitieakkoord in Noordrijn-Westfalen voor kansen biedt voor het onderwijs in Venlo.

Laschet minister-president Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen krijgt met Armin Laschet een minister-president uit Aken.

Verscherpte grenscontroles na aanslag op kerstmarkt

Duitsland heeft controles aan de grenzen met Nederland en België in de deelstaat Noordrijn-Westfalen verscherpt naar aanleiding van de aanslag maandag op de kerstmarkt in Berlijn.

'Werken in het buitenland moet makkelijker worden'

De Benelux en Noordrijn-Westfalen moeten elkaars diploma's sneller accepteren zodat de werknemers makkelijker in de verschillende landen aan de slag kunnen.

Juwelier schiet overvaller dood in Moers

Een juwelier heeft maandagmorgen in Moers een overvaller doodgeschoten. Dat melden Duitse media.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!