Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburgse moskeeën sluiten hun deuren

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 20:50

De moskeeën in Noord-Limburg sluiten hun deuren met ingang van maandag tot en met 31 maart.

Het gaat om de moskeeën in Gennep, Venray, Venlo, Tegelen, Panningen, Reuver en Roermond.

Crisisberaad
De moskeeën hebben zondagmiddag een crisisberaad gehad nadat het kabinet nieuwe beperkende maatregelen tegen het coronavirus had afgekondigd. Het crisis- en preventieteam van de Samenwerkende Moskeeën Limburg (SML) hebben in het overleg samengezeten met imams en theologen uit de regio. Ze wilden weten hoe moskeebesturen met de maatregelen om moeten gaan.

Maatregelen opvolgen
Na het beraad heeft het crisis- en preventieteam besloten over te gaan tot sluiting met ingang van 16 tot en met 31 maart. De moskeeën die verbonden zijn aan de Islamitische Stichting Nederland blijven zelfs dicht tot en met 6 april. Ook adviseren de moskeebesturen hun achterban om de maatregelen van het RIVM en de veiligheidsregio's op te volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen