Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 23:16

De 70 huisartsen in Noord-Limburg die hun zorgcontract met verzekeraar VGZ weigeren te tekenen, komen steeds verder klem te zitten.

Een overleg tussen de verzekeraar en de huisartsen heeft donderdagavond opnieuw niets opgeleverd. In Noord-Limburg hebben 70 van de 113 huisartsen nog altijd geen contract getekend met VGZ, een van de vier grootste zorgverzekeraars.

'Gedwongen om te tekenen'
"We worden langzaam uitgerookt, totdat we worden gedwongen om te tekenen", zegt Patrick Albert, huisarts in Reuver. Hij is pertinent tegen het tekenen van wat hij afdoet als een wurgcontract. Voor patiënten betekent het dat ze voor kleine ingrepen en extra verrichtingen moeten worden doorverwezen naar het ziekenhuis.

Financiële problemen
Albert is diep teleurgesteld in de houding van VGZ. Volgens de huisarts is er geen gesprek mogelijk over de zorgcontracten in 2015. Hij vreest dat huisartsen uiteindelijk over de brug zullen moeten komen om te voorkomen dat ze in de financiële problemen komen als ze zich niet aan een verzekeraar hebben verbonden.

Beraden op stappen
"Het is bedroevend dat deze financiële macht zo ingezet wordt om iets te tekenen dat dwars staat op hun huisartseneed", zegt Albert. "Het voelt verkeerd om bepaalde medicijnen te moeten voorschrijven of naar bepaalde ziekenhuizen te moeten doorverwijzen, omdat er anders geen geld door de verzekeraar wordt betaald."

Albert zegt dat de huisartsen zich gaan beraden of er nog stappen mogelijk zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse huisartsen tekenen VGZ-contract onder protest
Huisarts Zorg
CDA: proefproject huisarts Afferden in heel Limburg
Huisartsen vinden contractbesprekingen zinloos
Geiten Q-koorts
Honderden Limburgers doen mee aan groot gezondheidsonderzoek
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen