Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 23:16

De 70 huisartsen in Noord-Limburg die hun zorgcontract met verzekeraar VGZ weigeren te tekenen, komen steeds verder klem te zitten.

Een overleg tussen de verzekeraar en de huisartsen heeft donderdagavond opnieuw niets opgeleverd. In Noord-Limburg hebben 70 van de 113 huisartsen nog altijd geen contract getekend met VGZ, een van de vier grootste zorgverzekeraars.

'Gedwongen om te tekenen'
"We worden langzaam uitgerookt, totdat we worden gedwongen om te tekenen", zegt Patrick Albert, huisarts in Reuver. Hij is pertinent tegen het tekenen van wat hij afdoet als een wurgcontract. Voor patiënten betekent het dat ze voor kleine ingrepen en extra verrichtingen moeten worden doorverwezen naar het ziekenhuis.

Financiële problemen
Albert is diep teleurgesteld in de houding van VGZ. Volgens de huisarts is er geen gesprek mogelijk over de zorgcontracten in 2015. Hij vreest dat huisartsen uiteindelijk over de brug zullen moeten komen om te voorkomen dat ze in de financiële problemen komen als ze zich niet aan een verzekeraar hebben verbonden.

Beraden op stappen
"Het is bedroevend dat deze financiële macht zo ingezet wordt om iets te tekenen dat dwars staat op hun huisartseneed", zegt Albert. "Het voelt verkeerd om bepaalde medicijnen te moeten voorschrijven of naar bepaalde ziekenhuizen te moeten doorverwijzen, omdat er anders geen geld door de verzekeraar wordt betaald."

Albert zegt dat de huisartsen zich gaan beraden of er nog stappen mogelijk zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse huisartsen tekenen VGZ-contract onder protest
Huisarts Zorg
CDA: proefproject huisarts Afferden in heel Limburg
Huisartsen vinden contractbesprekingen zinloos
Geiten Q-koorts
Honderden Limburgers doen mee aan groot gezondheidsonderzoek
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen