Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburgs bedrijf verdacht van fraude met paardenvlees

Geplaatst opzaterdag 25 april 2015 - 9:32

Een bedrijf in Noord-Limburg wordt verdacht van fraude met paardenpaspoorten.

De onderneming zou paardenpaspoorten hebben vervalst, waardoor paarden die niet geschikt waren voor menselijke consumptie toch voor dat doel konden worden verkocht. Dat heeft het Openbaar Ministerie zaterdag gemeld.

De naam en de vestigingsplaats van het bedrijf zijn niet bekendgemaakt.

Bedrijf doorzocht
De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het bedrijf doorzocht en beslag gelegd op administratie, een woning, voertuigen en bankrekeningen.

​Paspoort aanpassen
Het Limburgse bedrijf en zijn eigenaar worden verdacht van valsheid in geschrifte en het vervoeren van tientallen paarden zonder geldig paspoort. In zo'n document moet een medicijnverklaring zitten, waaruit blijkt of het dier geschikt is voor menselijke consumptie. Het vermoeden is dat de eigenaar op markten paarden koopt die dat niet zijn. Daarna zou de verdachte het paspoort zo aanpassen dat het lijkt of ze wel door mensen kunnen worden gegeten, om de dieren vervolgens te exporteren en te verkopen.

Drie verdachten aangehouden
De NVWA ging op verzoek van de Franse autoriteiten ook binnen in vijftien panden verspreid over het land wegens het 'omkatten' van paardenvlees. Daarbij zijn drie verdachten aangehouden.

Gecoördineerde Europese actie
Het optreden maakt deel uit van een gecoördineerde actie tegen illegale handel in paardenvlees in diverse Europese landen. Vrijdag werd al bekend dat bij de actie, die werd gecoördineerd door Eurojust (het EU-orgaan voor justitiële samenwerking), in totaal 26 arrestaties zijn verricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Resten van drugsproductie gevonden in Nederweert
Maastrichtenaar betrokken bij vastgoedzwendel
Dagvaarding: Van Rey ronselde tientallen stemmen
Rechters gewraakt in zaak Hennie van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen