Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden

Geplaatst opzondag 10 september 2017 - 10:31

Noord-Limburg wil automobilisten met behulp van bruine gebiedsborden en landmarks wijzen op de mooie plekken in de regio. De gemeenten hopen op deze manier meer toeristen te trekken.

Dat is één van de belangrijkste actiepunten in het Actieprogramma Vrijetijdseconomie Noord-Limburg. Dit plan werd afgelopen week gepresenteerd.

Gebiedsborden
Er staan momenteel nauwelijks tot geen toeristische gebiedsborden langs de snelwegen A73 tussen Venlo en Nijmegen en A67 tussen Venlo en Eindhoven. Daar wil Noord-Limburg graag verandering in brengen. De borden moeten automobilisten attenderen op de unieke natuurgebieden en gebouwen in de regio.

Samen met de ANWB wordt er een verkenning gestart om de bruine gebiedsborden die nu alleen nog maar langs enkele N-wegen in de regio staan, ook langs de snelwegen te plaatsen.

De 'Drakenrotonde' in Beesel moet ook bij het Draaksteken in 2016 weer vuur spuwen.
Foto: Stichting Draak Op Eigen Houtje

Landmarks en -art
Daarnaast wil Noord-Limburg met kunstenaars om tafel voor aansprekende landmarks en landart. De beelden of objecten moeten langs de hoofdroutes in de regio (A73, A67, N271 en N277) op een creatieve manier de mogelijkheden en hoogtepunten van de regio verbeelden en onderstrepen. Een voorbeeld van zo'n landmark is de draak op de rotonde van de Rijksweg bij Drakenrijk.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen