Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden

Geplaatst opzondag 10 september 2017 - 10:31

Noord-Limburg wil automobilisten met behulp van bruine gebiedsborden en landmarks wijzen op de mooie plekken in de regio. De gemeenten hopen op deze manier meer toeristen te trekken.

Dat is één van de belangrijkste actiepunten in het Actieprogramma Vrijetijdseconomie Noord-Limburg. Dit plan werd afgelopen week gepresenteerd.

Gebiedsborden
Er staan momenteel nauwelijks tot geen toeristische gebiedsborden langs de snelwegen A73 tussen Venlo en Nijmegen en A67 tussen Venlo en Eindhoven. Daar wil Noord-Limburg graag verandering in brengen. De borden moeten automobilisten attenderen op de unieke natuurgebieden en gebouwen in de regio.

Samen met de ANWB wordt er een verkenning gestart om de bruine gebiedsborden die nu alleen nog maar langs enkele N-wegen in de regio staan, ook langs de snelwegen te plaatsen.

Draak Beesel
De 'Drakenrotonde' in Beesel moet ook bij het Draaksteken in 2016 weer vuur spuwen.
Foto: Stichting Draak Op Eigen Houtje

Landmarks en -art
Daarnaast wil Noord-Limburg met kunstenaars om tafel voor aansprekende landmarks en landart. De beelden of objecten moeten langs de hoofdroutes in de regio (A73, A67, N271 en N277) op een creatieve manier de mogelijkheden en hoogtepunten van de regio verbeelden en onderstrepen. Een voorbeeld van zo'n landmark is de draak op de rotonde van de Rijksweg bij Drakenrijk.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen