Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburg wil toeristen naar eigen regio lokken

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 20:59

Pop-up musea, picknickmanden en foodtrucks moeten toeristen verleiden hun vakantie in Noord-Limburg door te brengen.

Dat vertelde Raimonda Teisman van Visit Noord-Limburg in het L1-programma AvondGasten.

Kansen voor regio
De voormalige VVV in Noord-Limburg ziet kansen voor de eigen regio, nu de vakanties naar het buitenland nog steeds met veel onzekerheden gepaard gaan. "Willen mensen met een mondkapje het vliegtuig in, accepteren ze het risico op een besmetting in het buitenland? Hier in Nederland ken je tenminste de regels", aldus Raimonda Teisman.

"Er zijn wel beperkingen, maar we hebben pakketten gemaakt waarmee de bezoeker er zelf op uit kan trekken in Noord-Limburg. We hebben met de ondernemers overlegd. Zo is het initiatief ontstaan om bijvoorbeeld picknickmanden te verstrekken aan mensen die niet per se van te voren een terras willen reserveren. Is het vol, dan hebben ze met de picknickmand toch een manier om van de plek te genieten."

Hoogseizoen
De activiteiten zijn gepland vanaf 1 juli, om in het hoogseizoen de regio zo compleet mogelijk te presenteren. "We hebben pop-up musea op de accommodaties en we organiseren puzzeltochten in de regio. Daarbij werken we met lokale ondernemers, die dan hun eigen winkel weer in de etalage kunnen zetten in het vakantiepark."

Campingtoiletten
Teisman begrijpt de verontwaardiging van de campingondernemers dat in Limburg toiletten op de camping nog niet gebruikt mogen worden. "De campings zijn bij uitstek gericht op hygiëne. Dan is het raar dat we wel in het vliegtuig mogen, maar dat die faciliteiten op de campings dicht blijven. Wij hebben daar ook wel vraagtekens bij."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen