Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburg kan kwetsbaren met restjes blijven prikken

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 21:02

De GGD in Noord-Limburg kan doorgaan met het vaccineren van kwetsbare mensen als er restjes vaccin overblijven aan het einde van de dag.

Dat zei minister Hugo de Jonge donderdag in de Tweede Kamer.

Stoppen
De Volkskrant berichtte eerder op de dag dat de zuidelijke GGD-afdeling was opgedragen te stoppen met de werkwijze. De gezondheidsdienst had eerder van huisartsen lijsten met kwetsbare patiënten gekregen, die volgens de vaccinatiestrategie van de overheid in principe nog niet aan de beurt zijn. Tientallen mensen van die lijst werden de afgelopen tijd opgeroepen, om met een restant vaccin te worden geprikt.

Lees ook: Vaccinresten niet langer voor kwetsbare Limburgers

Misverstand
Maar een nieuwe richtlijn van het ministerie maakte daar een einde aan. Die stelde dat de restanten alleen naar medewerkers van de GGD zou mogen of naar ziekenhuispersoneel. De Jonge noemt het beeld dat de richtlijn de werkwijze van de GGD-afdeling verbiedt "een misverstand". De minister wil wel zo dicht mogelijk bij de gekozen vaccinatiestrategie blijven, maar wil het ook wel "een beetje aan de regio overlaten hoe je dat vormgeeft".

"Ik heb werk te doen", concludeert De Jonge. "Ik dacht dat dit al de lezing zou zijn." Hij beloofde de Kamer in gesprek te gaan met de GGD'en.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen