Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord-Limburg aan kop met vaccinatie baby's

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 16:50

De vaccinatiegraad van baby's in Noord- en Midden-Limburg is het hoogst van Nederland.

In het gebied van de GGD Limburg-Noord heeft 94,7 procent van alle in 2017 geboren baby's het hele rijksvaccinatieprogramma doorlopen. In Zuid-Limburg is dat 90,3 procent. Het landelijk gemiddelde is 90,8 procent.

Infectieziektes
Het rijksvaccinatieprogramma biedt bescherming tegen twaalf verschillende infectieziektes zoals difterie, kinkhoest, pokken en rodehond. De landelijke vaccinatiegraad is voor het eerst in jaren weer iets gestegen. De voorgaande vijf jaren liep het aantal vaccinaties terug. Behalve orthodox-christenen die hun kind om religieuze redenen niet laten inenten, kwam bij verschillende ouders ook het idee in zwang dat vaccinaties ongezond zouden zijn.

Lees ook: 'Als argumenten niet werken, dan verplichten'

Baarmoederhalskanker
Die stijging in de vaccinatiegraad liet zich ook zien in het aantal meisjes dat zich liet inenten tegen HPV, een virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. In Noord- en Midden-Limburg is 61,5 procent van de vijftienjarige meisjes ingeënt. Alleen in twee Brabantse regio's ligt dat percentage nog hoger. In Zuid-Limburg is 53,1 van de meiden beschermd tegen het virus, een fractie hoger dan het landelijk gemiddelde.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen