Waterstand

Onder water zetten van dorpen Lob van Gennep van tafel

Door het omstreden plan om bij extreem hoog water vijf dorpen in de kop van Noord-Limburg onder water te laten lopen, gaat zo goed als zeker een streep.

stock coronavirus coronatest
Bedrijven zetten eigen teststraat op in Noord-Limburg

Meerdere bedrijven in de regio Noord-Limburg en Land van Cuijk werken samen om hun personeel sneller te kunnen testen op covid-19.

voedselbank istock (28 nov 2019)
Voedselbank in knel door minder donaties van supermarkten

De voedselbanken in Noord-Limburg maken zich zorgen. Door een terugloop van het aantal donaties van supermarkten hebben ze steeds minder producten om weg te geven. "We krijgen minder verse producten, maar bijvoorbeeld ook minder houdbare producten zoals macaroni."

stock hittegolf hitte zomer zon
40ste hittegolf in Arcen een feit

In Arcen werd om 10:00 uur de 25 graden bereikt en daarmee is de eerste hittegolf in Noord-Limburg al een feit. Het is bovendien de veertigste hittegolf voor het KNMI-weerstation in Arcen, sinds de oprichting in 1990.

stock euro euromunten geld
'Meer cultuursubsidies naar Noord- en Midden-Limburg'

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans gaat het advies van de Cultuurtank Limburg over de verdeling van de vierjarige cultuursubsidies voor de periode 2021-2024 gedeeltelijk naast zich neerleggen.

Koeien stal boerderij boer
Veel coronagevallen Noord-Limburg: 'Veehouderij speelt rol'

De luchtvervuiling door intensieve veehouderij lijkt er een rol bij te spelen dat het coronavirus in Noord-Limburg veel harder toeslaat.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Ook komend weekeinde grenscontroles door marechaussee

De grenscontroles van afgelopen paasweekend in Noord- en Midden-Limburg krijgen komend weekeinde een vervolg.

Knooppunt Zaarderheiken A67 A73 bij Venlo
Rabobank: 'Noord-Limburg harder getroffen door coronacrisis'

De Rabobank beschouwt Noord-Limburg als één van de vijf regio's in Nederland die economisch meer last hebben van de coronacrisis dan de rest van het land.

ANP-374371603
Meer corona-handhavers in veiligheidsregio Noord

Meer handhavers gaan in Noord- en Midden-Limburg toezien op de naleving van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

inzameling mondkapjes brandweer Noord-Limburg - 19 mrt 2020
10.715 mondkapjes ingeleverd bij brandweer Noord-Limburg

Bij ruim 30 brandweerkazernes in Noord- en Midden-Limburg werden donderdagochtend 10.715 mondkapjes ingezameld.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten