Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noord-Brabant nodig voor verbreding A2'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:33

Limburg moet de komende jaren samen met Noord-Brabant met een vuist op tafel slaan in Den Haag om de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven en van de A67 toch te realiseren.

De afgelopen jaren is dat onvoldoende gebeurd.

Meer asfalt nodig
Daarvoor pleitte CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Ger Koopmans tijdens het eerste verkiezingsdebat van L1. "We moeten samen een plan maken. Want meer asfalt is absoluut nodig." Ook D66, PVV, Lokaal-Limburg en PvdA willen dat de problemen op de A2 bij Weert en op de A67 worden aangepakt. "Desnoods door ook samen op te trekken met Vlaanderen en Noordrijn Westfalen", zei lijsttrekker Robert Housmans van de PVV.

Randstaddenken
PvdA-voorman en gedeputeerde Eric Geurts stelde dat er een eind moet komen aan het Randstaddenken in deze dossiers omdat de A2 en A67 slagaders van onze economie zijn. Maar tegelijk pleitte Geurts voor meer openbaar vervoer, goede fietspaden en het meer buiten de spits beginnen met werken om het autoverkeer terug te dringen. "We moeten niet alleen asfalt draaien."

Mobiliteitsproblemen
Met name D66, SP, ChristenUnie en DENK pleitten ook voor investeringen in nieuwe vormen van mobiliteit. Bijvoorbeeld ook over spoor of water. "Meer asfalt moet niet het enige antwoord zijn op mobiliteitsproblemen," aldus ook lijsttrekker Francis van der Mooren van de ChristenUnie.

Buurlanden
Lokaal-Limburg vond dan weer dat met name de doorstroming op de provinciale wegen naar de buurlanden beter en sneller moet. 50PLus sprak zich uit om meer ‘s nachts te rijden met vrachtwagens.

Slechte luchtkwaliteit
Tegen de verbreding van de A2 bij Weert en de A67 spraken zich GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) uit. "Meer asfalt leidt tot een slechtere luchtkwaliteit", vond lijsttrekker Pascale Plusquin van de PvdD.

Andere manier
Volgens GroenLinks-lijsttrekker Pepijn Baneke leert het verleden dat meer asfalt geen oplossing is, omdat daardoor het autoverkeer juist toeneemt. "We moeten naar een andere manier van mobiliteit. Mensen uit de auto zien te halen, zeker voor de kortere afstanden", zo stelde Baneke.

Het volledige debat is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen