Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noord-Brabant nodig voor verbreding A2'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:33

Limburg moet de komende jaren samen met Noord-Brabant met een vuist op tafel slaan in Den Haag om de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven en van de A67 toch te realiseren.

De afgelopen jaren is dat onvoldoende gebeurd.

Meer asfalt nodig
Daarvoor pleitte CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Ger Koopmans tijdens het eerste verkiezingsdebat van L1. "We moeten samen een plan maken. Want meer asfalt is absoluut nodig." Ook D66, PVV, Lokaal-Limburg en PvdA willen dat de problemen op de A2 bij Weert en op de A67 worden aangepakt. "Desnoods door ook samen op te trekken met Vlaanderen en Noordrijn Westfalen", zei lijsttrekker Robert Housmans van de PVV.

Randstaddenken
PvdA-voorman en gedeputeerde Eric Geurts stelde dat er een eind moet komen aan het Randstaddenken in deze dossiers omdat de A2 en A67 slagaders van onze economie zijn. Maar tegelijk pleitte Geurts voor meer openbaar vervoer, goede fietspaden en het meer buiten de spits beginnen met werken om het autoverkeer terug te dringen. "We moeten niet alleen asfalt draaien."

Mobiliteitsproblemen
Met name D66, SP, ChristenUnie en DENK pleitten ook voor investeringen in nieuwe vormen van mobiliteit. Bijvoorbeeld ook over spoor of water. "Meer asfalt moet niet het enige antwoord zijn op mobiliteitsproblemen," aldus ook lijsttrekker Francis van der Mooren van de ChristenUnie.

Buurlanden
Lokaal-Limburg vond dan weer dat met name de doorstroming op de provinciale wegen naar de buurlanden beter en sneller moet. 50PLus sprak zich uit om meer ‘s nachts te rijden met vrachtwagens.

Slechte luchtkwaliteit
Tegen de verbreding van de A2 bij Weert en de A67 spraken zich GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) uit. "Meer asfalt leidt tot een slechtere luchtkwaliteit", vond lijsttrekker Pascale Plusquin van de PvdD.

Andere manier
Volgens GroenLinks-lijsttrekker Pepijn Baneke leert het verleden dat meer asfalt geen oplossing is, omdat daardoor het autoverkeer juist toeneemt. "We moeten naar een andere manier van mobiliteit. Mensen uit de auto zien te halen, zeker voor de kortere afstanden", zo stelde Baneke.

Het volledige debat is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen