Overslaan en naar de inhoud gaan

'Noord-Brabant nodig voor verbreding A2'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:33

Limburg moet de komende jaren samen met Noord-Brabant met een vuist op tafel slaan in Den Haag om de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven en van de A67 toch te realiseren.

De afgelopen jaren is dat onvoldoende gebeurd.

Meer asfalt nodig
Daarvoor pleitte CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Ger Koopmans tijdens het eerste verkiezingsdebat van L1. "We moeten samen een plan maken. Want meer asfalt is absoluut nodig." Ook D66, PVV, Lokaal-Limburg en PvdA willen dat de problemen op de A2 bij Weert en op de A67 worden aangepakt. "Desnoods door ook samen op te trekken met Vlaanderen en Noordrijn Westfalen", zei lijsttrekker Robert Housmans van de PVV.

Randstaddenken
PvdA-voorman en gedeputeerde Eric Geurts stelde dat er een eind moet komen aan het Randstaddenken in deze dossiers omdat de A2 en A67 slagaders van onze economie zijn. Maar tegelijk pleitte Geurts voor meer openbaar vervoer, goede fietspaden en het meer buiten de spits beginnen met werken om het autoverkeer terug te dringen. "We moeten niet alleen asfalt draaien."

Mobiliteitsproblemen
Met name D66, SP, ChristenUnie en DENK pleitten ook voor investeringen in nieuwe vormen van mobiliteit. Bijvoorbeeld ook over spoor of water. "Meer asfalt moet niet het enige antwoord zijn op mobiliteitsproblemen," aldus ook lijsttrekker Francis van der Mooren van de ChristenUnie.

Buurlanden
Lokaal-Limburg vond dan weer dat met name de doorstroming op de provinciale wegen naar de buurlanden beter en sneller moet. 50PLus sprak zich uit om meer ‘s nachts te rijden met vrachtwagens.

Slechte luchtkwaliteit
Tegen de verbreding van de A2 bij Weert en de A67 spraken zich GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) uit. "Meer asfalt leidt tot een slechtere luchtkwaliteit", vond lijsttrekker Pascale Plusquin van de PvdD.

Andere manier
Volgens GroenLinks-lijsttrekker Pepijn Baneke leert het verleden dat meer asfalt geen oplossing is, omdat daardoor het autoverkeer juist toeneemt. "We moeten naar een andere manier van mobiliteit. Mensen uit de auto zien te halen, zeker voor de kortere afstanden", zo stelde Baneke.

Het volledige debat is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen