Overslaan en naar de inhoud gaan

Noor nieuwe MVV-directeur: 'Iemand met een frisse blik'

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 17:03

MVV Maastricht heeft dinsdag Erik Noor gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur. Hij moet de commerciële activiteiten van de Sterrendragers weer op peil gaan brengen.

De komst van de voormalig tafeltennisser hing al in de lucht, maar is nu ook formeel afgerond. Noor is de definitieve opvolger van de eerder dit jaar op straat gezette Paul Penders.

Lees ook: Dit wordt de nieuwe directeur van MVV Maastricht

Commercieel
Noor moet bij MVV er vooral voor zorgen dat stakeholders en sponsoren de club trouw blijven. Daarnaast wordt van de nieuwe beleidsbepaler verwacht dat hij voor commerciële slagkracht gaat zorgen. MVV kende sportief en financieel een moeizaam seizoen, nog voordat de coronacrisis een voortijdige streep door de voetbaljaargang zette.

Frisse blik
De voorzitter van MVV, Marcel Jöris, geeft aan dat de club bewust heeft gekozen voor iemand die geen achtergrond in Maastricht heeft. "Maar juist iemand die met een frisse blik naar MVV Maastricht kijkt. Noor bezit veel ondernemerskwaliteiten en is ambitieus, resultaatgericht en vasthoudend. Bovendien is hij ook commercieel, organisatorisch en financieel sterk onderlegd", aldus de preses op de clubwebsite.

Structureel succes
Noor, die na zijn sportcarrière de touwtjes in handen had bij vooral sportartikelfirma's in binnen- en buitenland, hoopt MVV vooral commercieel naar een hoger niveau te brengen. "Ik ben inmiddels een schat aan ervaring rijker en wil graag mijn kennis delen met als doel MVV Maastricht naar een structureel succesvolle club te leiden. We moeten het met zijn allen doen en ik zie het als een geweldige uitdaging iedereen hierin mee te nemen. Ik ben zeer blij met deze kans, deze mooie volksclub heeft een lange historie met een schare trouwe supporters", zegt Noor.

Opvolger
De afgelopen jaren leidde Paul Penders de organisatie bij MVV. Na een 'grondige evaluatie' werd hij in januari echter aan de kant geschoven, op het moment dat MVV met tegenvallende sportieve prestaties én teruglopende inkomsten te maken had. De afgelopen tijd nam Frans Erens de honneurs bij de Sterrendragers waar.

Lees ook: Paul Penders per direct weg bij MVV

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen