Overslaan en naar de inhoud gaan

Nooit meer pinguïns bij kinderboerderij Daalhoeve

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 16:28

De laatste zwartvoetpinguïn van kinderboerderij Daalhoeve is ingeslapen zegt beheerder Deanne Naebers.

Het dier had dezelfde symptomen als zijn eerder overleden soortgenoten.

Bijtende stof
Volgens een dierenarts hadden ze verbrandingsverschijnselen aan de longen, slokdarm en luchtpijp als gevolg van een bijtende stof in het water. "Van de een op de andere dag was het water super helder. Dat klopte gewoon niet", aldus de Naebers Welke stof dat is en wie het heeft gedaan weten ze nog niet.

Lees ook: Pinguïn kinderboerderij overleden: dieren doodziek gevoerd

"Er komen helemaal geen pinguïns meer", zegt Naebers. Dit komt vooral door dit incident en de commotie rondom de pinguïns. "Sommige mensen gunnen het ons niet", zo zegt de beheerder.

Lees ook: Ophef over pinguïns bij kinderboerderij Maastricht

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen