Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodweer zorgt voor wateroverlast in Limburg

Geplaatst opzondag 27 mei 2018 - 14:29

Opnieuw trok er zondag noodweer over Limburg. Veel straten stonden blank in de omgeving van Maastricht. En in Berg en Terblijt ontstond een modderstroom.

De brandweer heeft in Zuid-Limburg elf meldingen van wateroverlast gekregen.

Code oranje
Het KNMI heeft voor zondagmiddag code oranje afgegeven vanwege zware onweersbuien. De buien zijn zeer lokaal, met hagelstenen met een doorsnee rond twee centimeter en windstoten van circa zestig kilometer per uur mogelijk.

Verkeer
Bij Meerssen kwamen automobilisten op de snelweg noodgedwongen stil te staan op de vluchtstrook. Het openbaar vervoer heeft ook last gehad van het noodweer. Tussen station Mook Molenhoek en Cuijk rijden er geen treinen. Waarschijnlijk kwam dit door blikseminslag.

Maastricht
Vanuit Maastricht kwamen de eerste meldingen van veel wateroverlast rond 14:00 uur. Daar staan na de flinke regenbui een aantal straten blank.

Berg en Terblijt
Vanuit Berg en Terblijt kwamen er meldingen van stromen modder door de straten. Ook zouden er huizen zijn ondergelopen.

Donkere wolken boven Parkstad
Boven de regio Parkstad hingen zondag donkere wolken. Volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg wordt dit een shelf clout genoemd. Volgens de weerman is dit een wolk die soms voorafgaat aan zware onweersbui. "Het wordt ook wel een wolkkraag genoemd", aldus Zeelen. Volgens is het mogelijk dat hier een tornado uit ontstaat. We hoeven ons in Limburg geen zorgen te maken. "De wolken zijn inmiddels weggedreven richting Duitsland", zegt Zeelen.

Trein
Tussen Sittard en Maastricht was er een verstoring in de treindienst door een boom op het spoor. Deze lag ter hoogte van Bunde. Het treinverkeer heeft hierdoor een tijdje platgelegen.

Foto: Bert Lemmens

In Bemelen stroomde er vanaf de Bemelerberg water naar beneden.

Foto: Marina Nefkens
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen