Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodweer zorgt voor overlast in Limburg

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 8:23

Onweersbuien trokken in de nacht van zaterdag op zondag over Limburg. Dat heeft op meerdere plekken voor problemen gezorgd.

Zo zijn er bijvoorbeeld in Kerkrade straten blank komen te staan door de hevige regenval.

Stormschade
Daarnaast kreeg de brandweer ook meldingen van stormschade uit Gennep, Griendtsveen, Cadier en Keer, Margraten en Sint Geertruid.

Code geel
Het KNMI heeft voor afgelopen nacht code geel afgegeven. Volgens het weerinstituut was er kans op blikseminslag, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Lees ook: Code geel: onweer en stevige neerslag op komst

Onweer Limburg (20 juni 2021)
Foto: L1

Einde hittegolf
Zondag wisselen opklaringen en bewolking zich volgens Meteo Limburg af. De temperatuur loopt op tot zo'n 27 graden, maar door de matige wind voelt het niet drukkend warm. In de loop van de avond is er kans op regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met forse windstoten. Maandag daalt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ook daarna wordt het kouder dan normaal.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen