Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodweer zorgt voor overlast in Limburg

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 8:23

Onweersbuien trokken in de nacht van zaterdag op zondag over Limburg. Dat heeft op meerdere plekken voor problemen gezorgd.

Zo zijn er bijvoorbeeld in Kerkrade straten blank komen te staan door de hevige regenval.

Stormschade
Daarnaast kreeg de brandweer ook meldingen van stormschade uit Gennep, Griendtsveen, Cadier en Keer, Margraten en Sint Geertruid.

Code geel
Het KNMI heeft voor afgelopen nacht code geel afgegeven. Volgens het weerinstituut was er kans op blikseminslag, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Lees ook: Code geel: onweer en stevige neerslag op komst

Onweer Limburg (20 juni 2021)
Foto: L1

Einde hittegolf
Zondag wisselen opklaringen en bewolking zich volgens Meteo Limburg af. De temperatuur loopt op tot zo'n 27 graden, maar door de matige wind voelt het niet drukkend warm. In de loop van de avond is er kans op regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met forse windstoten. Maandag daalt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ook daarna wordt het kouder dan normaal.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen