Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodweer teistert Limburg opnieuw

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 21:23

Limburg is donderdagavond opnieuw geteisterd door hevig noodweer.

Het noorden, en in mindere mate midden van de provincie kregen het weer als eerste te verduren. Rond 22:00 uur kreeg ook het zuiden van de provincie de volle laag.

Onweersbuien
Vanaf ongeveer 20:00 uur veranderde de lucht in Midden-Limburg
van het tropisch blauw in soms zeer spectaculaire onweerswolken. De onweersbuien komen opzetten vanuit het zuidwesten, en kunnen volgens Meteo Limburg gepaard gaan met hagel en soms zware windstoten.

Pingpongballen
De eerste meldingen over stormschade kwamen rond 21:30 uur uit de omgeving van Horst en Venray. Rond die laatste plek vielen hagelstenen 'zo groot als pingpongballen' uit de lucht. Heel wat autoruiten moesten er daar aan geloven.

Zuiden
In de loop van de avond kreeg ook het zuiden van de provincie te maken met het heftige weer. In delen van Heerlen, Hoensbroek, Valkenburg en Meerssen kwamen straten blank te staan door de hoosbui. Ook in de omgeving van Maastricht moest de brandweer in actie komen.

Treinverkeer
Ook het treinverkeer wordt gehinderd door de weersomstandigheden. Tussen Heerlen en Valkenburg rijden geen treinen omdat daar een boom op het spoor is gevallen.

Code Oranje
Het KNMI heeft voor Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland code oranje afgekondigd. De buien trekken weg richting noorden, en nemen langzaam in kracht af.

Heb jij foto's van het noodweer?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen