Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Noodweer teistert Limburg opnieuw

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 21:23

Limburg is donderdagavond opnieuw geteisterd door hevig noodweer.

Het noorden, en in mindere mate midden van de provincie kregen het weer als eerste te verduren. Rond 22:00 uur kreeg ook het zuiden van de provincie de volle laag.

Onweersbuien
Vanaf ongeveer 20:00 uur veranderde de lucht in Midden-Limburg
van het tropisch blauw in soms zeer spectaculaire onweerswolken. De onweersbuien komen opzetten vanuit het zuidwesten, en kunnen volgens Meteo Limburg gepaard gaan met hagel en soms zware windstoten.

Pingpongballen
De eerste meldingen over stormschade kwamen rond 21:30 uur uit de omgeving van Horst en Venray. Rond die laatste plek vielen hagelstenen 'zo groot als pingpongballen' uit de lucht. Heel wat autoruiten moesten er daar aan geloven.

Zuiden
In de loop van de avond kreeg ook het zuiden van de provincie te maken met het heftige weer. In delen van Heerlen, Hoensbroek, Valkenburg en Meerssen kwamen straten blank te staan door de hoosbui. Ook in de omgeving van Maastricht moest de brandweer in actie komen.

Treinverkeer
Ook het treinverkeer wordt gehinderd door de weersomstandigheden. Tussen Heerlen en Valkenburg rijden geen treinen omdat daar een boom op het spoor is gevallen.

Code Oranje
Het KNMI heeft voor Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland code oranje afgekondigd. De buien trekken weg richting noorden, en nemen langzaam in kracht af.

Heb jij foto's van het noodweer?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen