Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening: Meinweg ook na brand dicht voor publiek

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 15:33

Nationaal Park De Meinweg gaat op slot. Ook nu in het natuurgebied het sein brand meester is gegeven, is er voorlopig geen publiek welkom.

Dat heeft burgemeester Monique de Boer donderdagmiddag gezegd tegen L1. Zij stelt een noodverordening in die per direct ingaat en tot 1 mei geldt.

LIVE: Inwoners Herkenbosch mogen naar huis, brand meester

Geen toeristen, fietsen, wandelaars
"Toeristen, fietsers en wandelaars mogen het gebied niet in. Alleen mensen met een ontheffing mogen er komen", licht De Boer toe. Aan de grenzen van het natuurgebied, waar mogelijk nog kleine brandhaarden ontstaan, wordt gecontroleerd.

Handen vol
De brandweer heeft de afgelopen dagen de handen vol gehad aan de omvangrijke natuurbrand. De brandhaard in De Meinweg ontstond maandagmiddag, leek meermaals onder controle te zijn, maar laaide ook twee keer opnieuw op. Donderdag rond 11:00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is er nu zeker van dat het vuur niet nog eens oplaait.

Lees ook: Brand Meinweg: inwoners Herkenbosch gefaseerd naar huis

Nablussen
Er wordt tot zeker zondag nog nageblust. De Veiligheidsregio schat in dat er zo'n 200 hectare aan natuurgebied verloren is gegaan. De inwoners van Herkenbosch, die in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd werden, keren donderdagmiddag gefaseerd terug naar huis.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen