Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening Heerlen: 'Relschoppen tolereren we niet'

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 17:55

In de gemeente Heerlen is met ingang van 16:00 uur woensdag een noodverordening van kracht. De maatregel geldt tot 8 februari 6:00 uur.

Locoburgemeester Peter van Zutphen heeft de noodverordening afgekondigd nadat er op sociale media diverse oproepen verschenen om moedwillig de openbare orde te verstoren en te rellen.

Noodbevel
Dinsdagavond kondigde Van Zutphen al een noodbevel af. "Dit in verband met concrete signalen dat een groep zich wilde verzamelen. Dit noodbevel liep tot woensdagochtend", aldus de locoburgemeester.

Lees ook: Noodbevel in Heerlen, noodverordening Peel en Maas

Ingrijpen
Omdat er volgens Van Zutphen nog steeds sprake is van een dreigende situatie en de gemeente niet weet hoe lang dit gaat aanhouden, is er een noodverordening afgekondigd. "Daarmee kan snel en daadkrachtig worden ingegrepen mocht dit nodig zijn", zegt Van Zutphen.

Veiligheidsrisicogebied
Een noodverordening geldt voor iedereen die zich binnen het desbetreffende gebied bevindt. De politie mag preventief fouilleren. Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook heeft de locoburgemeester de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

In de gaten houden
Van Zutphen roept op om vooral kalm te blijven in deze tijden. Hij laat weten trots te zijn op de Heerlenaren die zich wel aan de coronamaatregelen en avondklok houden. "Het kleine groepje dat dit niet doet, houden we in samenspraak met de politie nauwlettend in de gaten. Want relschoppen waarvan inwoners, ondernemers en de stad de dupe worden tolereren we niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen