Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening Heerlen: 'Relschoppen tolereren we niet'

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 17:55

In de gemeente Heerlen is met ingang van 16:00 uur woensdag een noodverordening van kracht. De maatregel geldt tot 8 februari 6:00 uur.

Locoburgemeester Peter van Zutphen heeft de noodverordening afgekondigd nadat er op sociale media diverse oproepen verschenen om moedwillig de openbare orde te verstoren en te rellen.

Noodbevel
Dinsdagavond kondigde Van Zutphen al een noodbevel af. "Dit in verband met concrete signalen dat een groep zich wilde verzamelen. Dit noodbevel liep tot woensdagochtend", aldus de locoburgemeester.

Lees ook: Noodbevel in Heerlen, noodverordening Peel en Maas

Ingrijpen
Omdat er volgens Van Zutphen nog steeds sprake is van een dreigende situatie en de gemeente niet weet hoe lang dit gaat aanhouden, is er een noodverordening afgekondigd. "Daarmee kan snel en daadkrachtig worden ingegrepen mocht dit nodig zijn", zegt Van Zutphen.

Veiligheidsrisicogebied
Een noodverordening geldt voor iedereen die zich binnen het desbetreffende gebied bevindt. De politie mag preventief fouilleren. Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook heeft de locoburgemeester de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

In de gaten houden
Van Zutphen roept op om vooral kalm te blijven in deze tijden. Hij laat weten trots te zijn op de Heerlenaren die zich wel aan de coronamaatregelen en avondklok houden. "Het kleine groepje dat dit niet doet, houden we in samenspraak met de politie nauwlettend in de gaten. Want relschoppen waarvan inwoners, ondernemers en de stad de dupe worden tolereren we niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen