Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 17:07

De noodverordening op het terrein van Edelchemie in Panheel is ingetrokken, nu het grootste deel van het chemisch afval daar is weggehaald.

Het gebied blijft voorlopig wel afgezet. Het gebied is nog niet helemaal schoon, en blijft daarom omheind. De gevaarlijke bouwwerken worden nog eens extra beschermd met hekken. Al jarenlang wordt gewerkt aan de sanering van het vervuilde gebied.

Illegaal
Volgens de gemeente is er nog altijd sprake van overtredingen op het voormalige recyclingbedrijf. Onder meer op het gebied van brandveiligheid, milieu- en bouwregelgeving is nog niet alles op orde. Edelchemie krijgt voorlopig de tijd om alles zelf te in orde te krijgen.

Lees meer over Edelchemie in het dossier op de website van L1.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Provincie legt beslag op spullen Edelchemie
Schoorsteen Edelchemie in Panheel gesloopt
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen