Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 17:07

De noodverordening op het terrein van Edelchemie in Panheel is ingetrokken, nu het grootste deel van het chemisch afval daar is weggehaald.

Het gebied blijft voorlopig wel afgezet. Het gebied is nog niet helemaal schoon, en blijft daarom omheind. De gevaarlijke bouwwerken worden nog eens extra beschermd met hekken. Al jarenlang wordt gewerkt aan de sanering van het vervuilde gebied.

Illegaal
Volgens de gemeente is er nog altijd sprake van overtredingen op het voormalige recyclingbedrijf. Onder meer op het gebied van brandveiligheid, milieu- en bouwregelgeving is nog niet alles op orde. Edelchemie krijgt voorlopig de tijd om alles zelf te in orde te krijgen.

Lees meer over Edelchemie in het dossier op de website van L1.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Provincie legt beslag op spullen Edelchemie
Schoorsteen Edelchemie in Panheel gesloopt
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen