Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening in centrum Valkenburg opgeheven

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 14:04

De noodverordening voor het centrum van Valkenburg wordt woensdag om 9:00 uur ingetrokken. Dat betekent dat bezoekers weer het centrum in mogen. Er blijven nog wel een aantal straten afgesloten.

De noodverordening voor de buitengebieden rond Valkenburg blijft voorlopig nog wel van kracht.

Ramptoeristen
Sinds de overstromingen geldt in een groot deel van het centrum van Valkenburg een noodverordening. Dat was nodig om ramptoeristen uit de buurt te houden. Enkele straten blijven nog wel afgesloten voor toeristen. Het gaat om de Grotestraat Centrum van Geulpoort tot de kruising met De Guascostraat/Engelbertstraat, Walravenstraat, Tienschuurstraat, Bogaardlaan en Gosewijnstraat. Deze gebieden zijn alleen toegankelijk voor bewoners, ondernemers en mensen die helpen bij het herstellen van de schade.

Bij de ingangen van de straten staan hekken en houden beveiligers toezicht. Ook het Casinoplein en Old Hickorybruggetje zijn nog dicht.

Lees ook: 400 miljoen euro schade in Valkenburg door wateroverlast

Buitengebied
In het buitengebied blijft de noodverordening van kracht. Er ligt hier mogelijk verontreinigd slib. Ook zijn diverse wegen en voetpaden onbegaanbaar door verzakkingen en omgevallen bomen.

Lees ook: Pretpark De Valkenier rest van jaar dicht na overstroming

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen