Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodverordening Beek en Echt-Susteren: signalen over rellen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 16:43

In de gemeente Beek is met ingang van 16:00 uur dinsdag een noodverordening van kracht. In Echt-Susteren gaat deze om 17:00 uur in.

Burgemeester Christine van Basten-Boddin van Beek heeft de noodverordening afgekondigd nadat de gemeente door de politie geïnformeerd is over mogelijke ongeregeldheden. Jos Hessels van Echt-Susteren zegt het preventief in te stellen, naar aanleiding van de rellen in andere gemeenten.

Preventief fouilleren
De noodverordening geldt in elk geval tot 3 februari en is van toepassing op de hele gemeente Beek. In heel Echt-Susteren geldt de verordening tot 10 februari. Een noodverordening geldt voor iedereen die zich binnen het desbetreffende gebied bevindt. De politie mag preventief fouilleren. Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

Beek: 'Maximaal handhaven'
"Wij bieden de politie maximale mogelijkheden aan om handhavend op te treden wanneer deze zich toch voordoen", zegt Van Basten-Boddin. "Samen staan wij voor de veiligheid van onze ondernemers en inwoners. Dat doet ook recht aan de grote zorgen die zij in deze coronacrisis hebben."

Echt-Susteren: 'Streng handhaven'
"Beelden zoals we die op televisie hebben kunnen zien horen niet thuis in een beschaafde samenleving", zegt Jos Hessels. "De rellen van de afgelopen avonden hebben helemaal niks te maken met de coronamaatregelen. Ik heb met de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken dat we de komende weken streng gaan handhaven op de maatregelen uit de noodverordening, maar ook op het samenscholingsverbod."

Burgemeester Hessels van Echt-Susteren gaat op de website van de gemeente niet in op berichten op social media die oproepen tot rellen in zijn gemeente. Een aantal ondernemers in Susteren heeft uit vrees voor rellen al maatregelen genomen door containers voor etalages te zetten.

Susteren voorbereidingen op avondklokrellen (26 jan 2021)
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen