sportschool stockfoto_HD

Paniek bij sportscholen: noodverordening nog niet aangepast

Sportscholen in Noord- en Midden-Limburg die hoopten stipt om 00:00 uur open te gaan op 1 juli, kregen dinsdag slecht nieuws te horen.

Handhavers Maastricht incident cafe (12 juni 2020)
Café twee weken op slot na niet naleven maatregelen

Het Maastrichtse café 't Pötterke aan de Kesselskade heeft zaterdag verplicht de deuren moeten sluiten omdat de eigenaren niet de anderhalve meter afstand op het terras konden handhaven. Het is het eerste horecabedrijf in Limburg dat verplicht moet sluiten.

Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)
Honderd inwoners weigerden te evacueren bij brand Meinweg

Tijdens de brand in Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch weigerden zo'n 100 mensen te evacueren. "Deze achterblijvers hebben een groot risico genomen met hun gezondheid", schrijft het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief.

Brand Meinweg (22 apr 2020)
Meinweg na natuurbrand weer toegankelijk

Nationaal Park de Meinweg is sinds zaterdag weer vrij toegankelijk. Na de hevige natuurbrand in het park kondigde de burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen een noodverordening af.

Markt Marktkooplieden Marktkraam
Zuid-Limburgse gemeentes trekken géén lijn op markten

Gemeentes in Zuid-Limburg blijven grotendeels zelf bepalen hoe zij in coronatijd omgaan met de lokale (week)markten. De burgemeesters hebben daarover geen uniforme lijn afgesproken.

ANP-409162774
Nieuwe noodverordening van kracht in Zuid-Limburg

Er geldt per direct een nieuwe noodverordening in de zestien gemeenten in Zuid-Limburg. Die noodverordening, vanwege de uitbraak van het coronavirus, is vergelijkbaar met de vorige.

Matrixbord Heuvelland afgesloten voor dagrecreatie noodverordening (26 apr 2020)
Afgrendeling voorbij: afsluiting Heuvelland niet verlengd

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten het Heuvelland niet langer af te sluiten voor dagtoerisme. Daarmee zijn de wegafzettingen op toegangswegen definitief verleden tijd.

Drukte Heuvelland nr 1 (26 apr 2020)
Mooi weer lokt mensen toch weer naar Heuvelland

Er geldt al weken een noodverordening, maar het mooie weer en de behoefte aan recreatie lokken de mensen zondag toch naar het Heuvelland.

ANP-374371603
Meer corona-handhavers in veiligheidsregio Noord

Meer handhavers gaan in Noord- en Midden-Limburg toezien op de naleving van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Mondkapje coronavirus
Ook noodverordening in rest van Limburg van kracht

In navolging van Zuid-Limburg is ook in Noord- en Midden-Limburg een noodverordening van kracht vanwege het coronavirus.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten