Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodplan voor ambulancehulp Noord- en Midden-Limburg

Geplaatst opdonderdag 18 augustus 2016 - 6:05

Twee extra ambulances voor Noord- en Midden-Limburg: om snel iets te doen aan de ondermaatse opkomsttijden, is AmbulanceZorg bereid in de rode cijfers te duiken.

De organisatie heeft er eigenlijk het geld niet voor, maar ze vindt het niet langer verantwoord te wachten op uitbreiding van het budget.

95 procent
De dienst haalt in Noord- en Midden-Limburg al jaren de opkomstnorm niet. De wet schrijft voor dat ambulances in 95 procent van alle 112-meldingen binnen 15 minuten op locatie moeten zijn. Die norm wordt ook na diverse maatregelen en investeringen nog altijd niet gehaald.

Geografisch
AmbulanceZorg zelf zegt dat de zorgverzekeraars, die het budget voor ambulance-inzet bepalen, geen rekening houden met de geografische omstandigheden in Noord- en Midden-Limburg, waar dorpen ver uit elkaar liggen en de Maas de regio splijt.

In Zuid-Limburg worden de aanrijtijden wel gehaald.

Lees meer hierover in De Limburger van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vragen in Staten over aanrijtijden ambulances
Aangifte na mishandeling ambulancebroeder
Professionele hulp voor mishandelde ambulancebroeder
Brandweer
'Vrijwillige brandweer blijft bestaan in Zuid-Limburg'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen