Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodopvang in voormalig zorgcentrum De Baenje sluit deuren

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 13:33

De vluchtelingen die in voormalig zorgcentrum De Baenje in Sittard verblijven, worden overgebracht naar het asielzoekerscentrum van Delfzijl.

De 32 mensen die in Sittard zijn opgevangen, vertrekken woensdag.

Asielprocedure
Na het vertrek van de vluchtelingen gaat de locatie voor noodopvang dicht. Dat was zo door de gemeente afgesproken met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). In Delfzijl wachten de 32 vluchtelingen hun asielprocedure af. "Dat is meer dan een noodopvang kan bieden", zegt burgemeester Hans Verheijen.

Lees ook: Voormalig zorgcentrum Sittard benoemd tot noodopvang

Trots
"Onze hoop is dat iedereen snel duidelijkheid krijgt over hun toekomst in Nederland. De afgelopen drieënhalve week waren erg bijzonder", zegt de burgemeester. "Met hulp van velen is deze groep mensen in nood een warme en veilige plek geboden waar ze tot rust konden komen na een lange en moeilijke reis. Ik ben trots op wat we hier hebben neergezet."

Sloop
Het voormalige zorgcentrum De Baenje aan de Schuttestraat in Sittard was sinds 11 november in gebruik voor de noodopvang. Het seniorencomplex staat sinds de zomer leeg en wordt binnenkort gesloopt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen