Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodopvang voor omwonenden explosiepand Berg a/d Maas

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 18:58

De gemeente Stein zorgt voor opvang van de bewoners van Berg aan de Maas die door de explosie in de Julianastraat voorlopig niet naar huis kunnen.

Voor vier gezinnen is plaats in de sporthal aan de Raadhuisstraat in Urmond. Ze kunnen daar terecht wannneer ze geen andere plek hebben, bijvoorbeeld bij familie.

* Bekijk beelden van de ravage, van dichtbij gemaakt door cameraman Fer Traugott:

Het pand in Berg aan de Maas na de explosie van dichtbij bekeken.
Video: Fer Traugott

15 woningen
Bij de ontploffing vrijdag aan het eind van de middag raakten zo'n 15 woningen in meer of mindere mate beschadigd. Het complex van vier appartementen waar de klap zich voordeed, is zeer zwaar beschadigd. De weg blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer.

Met rust laten
Op een bewonersbijeenkomst lieten omwonenden weten dat ze graag met rust gelaten willen worden, ook door de media. Zondag is er een vervolgbijeenkomst waarvoor de buurtbewoners persoonlijk worden uitgenodigd.

L1-verslaggever Suna Soysüren live vanuit Berg aan de Maas, vrijdag om 18:30 uur.
Video: L1

Lees ook: Bewoner blaast woning op in Berg aan de Maas, 1 dode

Gastoevoer
Het gevaar door ontsnappend gas was enige tijd na de ontploffing geweken. Netwerkbeheerder Enexis had toen de gastoevoer afgesloten. Tot die tijd was de directe omgeving voor de veiligheid afgezet gebleven.

Stoffelijk overschot
Het stoffelijk overschot werd rond 18:00 uur weggehaald van de plek. Een andere bewoner van het complex ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis van Aken. De bewoner van een derde appartement was ten tijde van de klap niet thuis. Het vierde appartement in het gebouw staat leeg.

Iemand had kort voor de ontploffing de gaskraan opengezet en gedreigd de zaak op te blazen. Door de sterke gaslucht was al een aantal omwonenden uit huis gegaan of gehaald.

Berg aan de Maas raapt de scherven bijeen na de explosie.
Video: L1

* In het geluidsfragment L1-verslaggever Frank Moonen vanuit Berg aan de Maas.

L1-verslaggever Frank Moonen in Berg aan de Maas.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deel woning Berg aan de Maas gesloopt vanwege speurhonden
Dode in Berg aan de Maas is onschuldige medebewoner
Bewoners Berg aan de Maas nog niet naar huis
Schade opgenomen na gasexplosie in Berg aan de Maas
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen