Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodnummer voor jongeren die geen slaapplaats hebben

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 14:59

Er komt een noodnummer voor jongeren in Maastricht die in acute problemen zijn gekomen en geen slaapplek hebben.

Er wordt dan opvang geregeld, en ook krijgen ze begeleiding van de hulpinstanties voor een structurele oplossing. Ook komen er per 1 april vier extra crisisplekken voor zwerfjongeren in Maastricht. Dat heeft de gemeente dinsdagavond unaniem besloten.

Zwart gat
Daarnaast wordt er ingezet op samenwerking tussen de gemeente en instanties zoals jeugdzorg en de woningbouw om jongeren sneller te kunnen helpen. Deze samenwerking ontbrak nu vaak. De gemeente hoopt door deze aanpak te voorkomen dat jongeren na hun 18e in een zwart gat vallen. Dit gebeurt nu vaak omdat jongeren na hun 18e weinig tot geen hulp meer krijgen.Er zijn naar schatting zo'n 200 (zwerf)jongeren in Maastricht en de nabije omgeving.

Het noodnummer voor (zwerf)jongeren is 043-3503490.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Pilot zwerfjongeren moet ook naar Maastricht'
'112 moet beter bereikbaar worden in Schinnen en Bergen'
112 overbelast bij noodweer: 'Mensen bellen onterecht'
zwerver, zwerfjongere, zwerfjongeren, dakloos, dakloze, daklozen (stock)
Credohuis Parkstad komt in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen