Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodmast moet problemen A2-tunnel verhelpen

Geplaatst opzondag 10 december 2017 - 10:32

Rijkswaterstaat verwacht dat de N2-tunnel in Maastricht in de loop van zondag weer open kan.

Een noodmast moet ervoor zorgen dat hulpdiensten in de Willem Alexandertunnel weer contact kunnen maken met hun C2000 communicatiesysteem. Die mast wordt als alles goed gaat zondag geplaatst.

Storing
Vrijdagochtend gingen de bovenste tunnelbuizen dicht nadat de problemen een dag eerder aan het licht kwamen. In eerste instantie werd gedacht dat het om een euvel in de tunnel ging, maar later bleek het een probleem bij C2000. De zendmast die wordt gebruikt voor de communicatie tussen hulpdiensten en de meldkamer loopt normaalgesproken via een mast bij het politiebureau in Maastricht.

Lees ook: Deel A2-tunnel blijft langer dicht

Verkeer
Het doorgaande verkeer over de A2 had geen last van de storing, omdat de onderste tunnelbuizen gewoon open bleven. Verkeer dat in Maastricht moest zijn en normaalgesproken via de bovenste buizen van de Willem Alexantertunnel gebruik had moeten maken, werd omgeleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen